Insectenhotel
Insectenhotel Ja

Activiteiten op Heerlijkheid Stoutenburg

11 oktober 2019 om 15:18 Activiteiten Deel je nieuws

Er is veel te beleven de komende weken in en rondom Het Koetshuis in Stoutenburg! Voor elk wat wils.

Foto-expositie en lezing
Om te beginnen is er sinds 1 oktober foto-expositie van Jan de Gier, amateur natuurfotograaf. Hij maakt prachtige foto’s met als thema 'Wat leeft er allemaal in een kleine stadstuin'. Deze hangen in de filmzaal van het Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg,

Deze expositie is te bewonderen tijdens de openingstijden van het Informatiecentrum (Woensdag, zaterdag en zondag 12.30-16.30 uur. Van november t/m februari op woensdag gesloten.)

Jan de Gier geeft ook een tweetal lezingen op donderdag 17 oktober en dinsdag 12 november 2019 van 19.30 – 21.00 uur.

Kinderactiviteit
Uiteraard is er in de herfstvakantie ook voor de kinderen van 7 tot 12 jaar wat te doen. Een knutselmiddag vogelvoerhuisje of vogelhuisje (mezenkastje) maken op woensdag 23 oktober 2019 van 14.00 – 16.00  uur ben je van harte welkom.

In de herfst moeten de nestkastjes schoongemaakt worden zodat de vogels in het voorjaar in een schoon huis kunnen kruipen. Onze hulpboswachter laat zien hoe we dit doen en gaat hiervoor de ladder op in ons bos.

Nacht van de Nacht
En dan vieren wij ook dit jaar weer de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober 2019 van 19.00 – 21.30 uur. Deze keer staat de vleermuis centraal. Vanwege de overweldigende belangstelling van 3 jaar geleden hebben we vleermuizen-expert, Zomer Bruijn nogmaals uitgenodigd. . Om 19.00 uur geeft Zomer Bruijn een boeiende presentatie aan de hand van zelfgemaakte foto’s en filmpjes over dit bijzondere zoogdier, de vleermuis. Wij verwelkomen u graag vanaf  18.45 uur in de filmzaal. En als het weer het toelaat, gaat hij  met ons op stap om m.b.v. een bat-scan vleermuizen te spotten.

 

Voor alle activiteiten vragen we een eigen bijdrage en moet je je aanmelden via onze website:

https://www.utrechtslandschap.nl/infocentra/activiteiten-rond-stoutenburg

Heb je vragen, dan kun je ons per e-mail bereiken op koetshuisstoutenburg@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie