Alleen het bord dat oproept naar Kootwijkerbroek te komen staat nog op de oorspronkelijke locatie.
Alleen het bord dat oproept naar Kootwijkerbroek te komen staat nog op de oorspronkelijke locatie. Rik Bronkhorst

Ludieke spandoekenstrijd gaat nieuwe fase in

11 oktober 2019 om 12:10 Evenementen

VOORTHUIZEN/BARNEVELD De ludieke spandoekenstrijd op Voorthuizens grondgebied is donderdagavond een nieuwe fase ingegaan. De levensgrote uitnodiging voor een Oktoberfest in Barneveld en de reactie daarop (´Wie bleiben in Voorthuizen´) zijn door onbekenden naar de Veluwehal getransporteerd. Daar werden de spandoeken vrijdagmorgen aangetroffen door de redactie van de Barneveldse Krant.

De affaire begon enkele weken geleden met een even vriendelijke als (levens)grote uitnodiging, die in spandoekvorm in de Voorthuizense tuin van Gert Huisman werd geplaatst. ´Kom allemaal naar het Oktoberfest in Barneveld´, was de boodschap. 

Een tweede spandoek maakte duidelijk dat het dorp niet van plan was op de uitnodiging in te gaan. 'Nein, wir bleiben in Voorthuizen' luidde de boodschap. Om de zaak te sussen plaatste muziekgezelschap De Harmonie uit Barneveld later een derde bord, met daarop het voorstel naar het 'neutrale' Kootwijkerbroek te komen. Alleen laatstgenoemd spandoek is nu nog te vinden in het weiland aan de Baron van Nagellstraat.

De door de redactie gevonden borden.
De originele opstelling van de drie spandoeken.
Op deze foto blijkt dat het daadwerkelijk om het spandoek uit Voorthuizen gaat.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie