Afbeelding
Jeroen van der Veer

Man met kilo harddrugs aangehouden

9 oktober 2019 om 07:12 Misdaad

KOOTWIJK De politie heeft maandag 7 oktober op de A1 bij Lucasgat ter hoogte van Kootwijk een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor onder meer het bezit van 1 kilo vermoedelijk heroïne.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid gaven omstreeks 21.00 uur op de A1 een auto een stopteken omdat volgens het politiesysteem het rijbewijs van de eigenaar van de auto was ingevorderd. Om te kijken of de eigenaar zelf toch achter het stuur zat werd de auto een stopteken geven. Bij de controle bleek dat de eigenaar van de auto niet in de auto zat. De bestuurder was een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die de auto geleend had.

HEROÏNE Tijdens de controle van de auto zagen de agenten dat achter in de auto inbrekerswerktuigen lagen. Deze werden in beslag genomen en de bestuurder proces-verbaal aangezegd. Bij verdere doorzoeking van de auto troffen de agenten nog dure kleding, enkele dure horloges en een aantal mobiele telefoons, waaronder een cryptotelefoon om versleuteld te bellen, aan. Bovendien in een schoenendoos één kilo harddrugs, vermoedelijke heroïne. Alles is in beslag genomen.

VERBORGEN RUIMTE Bij inspectie van de kofferbak troffen de agenten een verborgen ruimte aan die echter leeg was. Op basis van de Douanewetgeving werd de auto in beslag genomen. De verdachte zit nog vast en de politie onderzoekt onder andere verder de herkomst van de verdovende middelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie