Henk Pater tijdens de huldiging
Henk Pater tijdens de huldiging Henk van Grol

Barnevelder Henk Pater van het Van Lodenstein College uitgeroepen tot "Mediathecaris van het jaar"

7 oktober 2019 om 09:51 Onderwijs Deel je nieuws

Henk Pater van het Van Lodenstein College locatie Amersfoort werd uitgeroepen tot Mediathecaris van het Jaar. De prijs is op 2 oktober uitgereikt door auteur Margje Woodrow tijdens de internationale 'Dag van de Schoolbibliotheek'. 

Om de aandacht te richten op het belangrijke werk van de mediathecaris, wordt er met de verkiezing van de Mediathecaris van het Jaar erkenning gegeven aan de drijvende kracht achter de mediatheek. Leerlingen, docenten, collega's en andere gebruikers van de mediatheken in Nederland konden hun mediathecaris nomineren voor deze titel. Mediathecaris Henk Pater van het Van Lodenstein College uit Amersfoort ontving de meeste stemmen.

Het van Lodenstein College is hier trots op en ook blij mee! Henk pater verwoordt het zelf als volgt: Toen ik het eerste berichtje kreeg over mijn nominering had ik eerst zoiets van “Dit wil ik helemaal niet, ik blijf liever op de achtergrond en zit niet op die publiciteit en aandacht te wachten”
Maar toen ik het even liet bezinken bedacht ik ook dat het toch heel mooi is dat anderen je werk waarderen en dat ze de moeite willen nemen om je voor zoiets aan te melden, dan voelt dat als een groot compliment en als daarna ook nog blijkt dat er zoveel zijn die jou dit ook gunnen en jou hun stem geven dan komen er nog even zoveel schouderklopjes bij, en daarom ben ik blij met deze “titel”!
Maar, wat volgens mij belangrijker is, voordat ik 12 jaar geleden deze mooie taak kreeg ben ik 19 jaar lang postbode geweest, en dan is het niet vanzelfsprekend dat je mediathecaris wordt.
Ik zie daarin dan ook echt Gods leiding, en Hij bracht me niet alleen hier en liet me daarna aan mijn lot over, nee, Hij heeft me, ondanks mijn gebreken, steeds weer geholpen.
En daarom zie ik nu deze “titel”  als een bevestiging dat Hij ook hierin geen hálf werk doet. En daarom wil ik proberen om deze “titel”  vooral met deze gedachte te dragen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie