Afbeelding
Henk Hutten

VVOP pas in tweede helft naar winst op Rood Wit '58

5 oktober 2019 om 21:09 Voetbal

VEENHUIZERVELD VVOP was in de eerste helft de betere ploeg, maar verzuimde op voorsprong te komen. In de tweede helft bood Rood Wit meer tegenstand, maar wist VVOP een 0-3 voorsprong te nemen. In de slotfase kwam Rood Wit nog tot 1-3 terug en was zelfs nog even dicht bij de aansluitingstreffer, maar die viel niet meer.

VVOP startte overdonderend en had in de tweede minuut op voorsprong moeten komen. Tim van de Vis onderschepte een slechte uittrap van doelman Yorick Hartman en bood Bas Overeem een niet te missen kans. Hij schoot te zacht in, waardoor Wijnand van Pijlen de bal nog van de doellijn kon halen. VVOP domineerde, maar kon weinig kansen creëren. Pas halverwege de eerste helft kon Rood Wit er wat vaker uitkomen. Het leverde in de 23e minuut een vrije kans op voor Marcel van Nieuwenhuizen. Op een verre bal van achteruit brak hij door en kwam oog in oog met doelman Freek van de Steeg, die met een knappe redding een achterstand voor zijn ploeg voorkwam. VVOP bleef tot de rust sterker, maar Tim van de Vis, Bas Overeem en Niek Bos wisten de mogelijkheden niet te benutten, zodat met 0-0 de rust aanbrak.

Na de hervatting was in de 47e minuut de eerste mogelijkheid voor Rood Wit. Daniel Stoffer schoot echter op de vuisten van keeper Freek van de Steeg. Een minuut later moest aan de andere kant Yorick Hartman redding brengen op een kopbal van Niek Bos op een vrije trap van Nick Hoogebeen. In de 61e minuut had het aandringen van VVOP succes. Op een voorzet van Tim Witte kopte Tim van de Vis bij de tweede paal de 0-1 binnen. In de 73e minuut bracht VVOP trainer John Martens Mathijs van Dusschoten en Jos van Milligen in de ploeg voor Tim van de Vis en Bas Overeem. Het bleken gouden wissels, want met hun eerste balcontacten zette Mathijs van Dusschoten Jos van Milligen oog in oog met de doelman, die kansloos werd gepasseerd; 0-2. Zes minuten later zorgde het zelfde tweetal voor 0-3. Een schot van Mathijs van Dusschoten werd door de keeper gepareerd, maar in de rebound schoot Jos van Milligen raak. De slotfase was voor Rood Wit. Nadat Stefan Bos tot tweemaal toe was gestrand op doelman Freek van de Steeg was het in de 89e minuut raak. Van dichtbij tikte hij de bal langs de doelman; 1-3. In de blessuretijd was Bram van Meerveld nog dicht bij de aansluitingstreffer. Met een goede redding wist Freek van de Steeg dat te voorkomen.