Recycle Sint is een van de nieuwe activiteiten in de Bibliotheek dit laatste kwartaal
Recycle Sint is een van de nieuwe activiteiten in de Bibliotheek dit laatste kwartaal Bibliotheek Barneveld

Vernieuwende Bieb-activiteiten in laatste kwartaal

4 oktober 2019 om 09:47 Activiteiten Deel je nieuws

Tijdens het laatste kwartaal van dit jaar zijn er voor zowel jonge - als volwassen inwoners van de gemeente vernieuwende activiteiten geprogrammeerd. Vele zijn gratis of tegen een kleine vergoeding te bezoeken. De kwartaalflyer is gratis verkrijgbaar in de Bibliotheek of kijk op de website voor een compleet overzicht van alle activiteiten, data en prijzen.

‘Blind’ boeken zoeken en BoekStart & Babbels
Tijdens de Kinderboekenweek begin oktober, is de voorstelling André het astronautje (0-6 jr) gepland op woensdag 9 oktober naar het prentenboek van André Kuipers. In de herfstvakantie kunnen kinderen een eigen bibberrobotje maken (6-12 jr) in de vestigingen in Voorthuizen, Kootwijkerbroek en Barneveld. In december gaan de kinderen ‘blind’ boeken zoeken in de bieb; op zoek naar hun favoriete boek terwijl de verlichting uit is. Voor de allerkleinsten wordt er op (bijna) iedere laatste vrijdagochtend van de maand voorgelezen tijdens het nieuwe BoekStart & Babbels; een informatieve ochtend over diverse opvoedkundige onderwerpen voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar waarbij de kleintjes (ondertussen) worden beziggehouden met bijvoorbeeld speelgoed, knutselen of voorlezen.

Recycle Sint en ‘Broodje Geschiedenis’
Als Bibliotheek willen we ook de volwassenen een aanbod presenteren waarmee we hen inspireren, informeren of waarmee men zich kan ontwikkelen. Nieuw is ‘Broodje Geschiedenis’, een lezing over een geschiedkundig onderwerp en na afloop een lunch waarbij men kan napraten met elkaar. Op 23 oktober wordt het voor de buitenwereld afgesloten Noord Korea behandeld met mooie beelden en interessante verhalen. Een andere lezing door Plastic Soup Foundation over duurzaamheid op 27 november wordt in het kader van de nationale leescampagne ‘Nederland Leest’ georganiseerd. Nadien volgt een toelichting over de Barneveldse duurzaamheid. In het kader van duurzaamheid wordt ook de speelgoed ruilbeurs ‘Recycle Sint’ georganiseerd op 20 november.

Tijdens Candle Light biedt de Bibliotheek aan, hopelijk veel, inwoners de mogelijkheid om kerstkaarten te maken voor ouderen in de gemeente Barneveld en er is een vrijwilligersmarkt.

Computercursussen en Walk&Talk constante factor
De computercursussen Klik & Tik en Digisterker om beter leren werken met de computer en de digitale overheid, zijn het hele jaar door een terugkomend onderdeel van de programmering. Dat geldt ook voor de sollicitatie- en netwerkbijeenkomsten Walk&Talk op iedere tweede woensdag van de maand. De data vindt u terug op de website of in de flyer van de Bibliotheek. Ook op de facebookpagina van de Bibliotheek zijn deze evenementen te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie