Onder de hooiberg trouwen blijft speciaal en romantisch, vindt Herman Blokland van Het Hoefslag.
Onder de hooiberg trouwen blijft speciaal en romantisch, vindt Herman Blokland van Het Hoefslag. Eigen foto

Onbezorgde huwelijksdag bij Hoefslag

3 oktober 2019 om 14:00 Advertorial_2

BARNEVELD Bij ons kan alles op één locatie gebeuren, zegt Herman Blokland van het Hoefslag. Daarbij doelt hij op de ontvangst van de gasten, de officiële voltrekking van het huwelijk, de kerkelijke inzegening, de receptie, het diner, het maken van de foto's en het feest. Kortom alle ingrediënten om van een trouwdag een onvergetelijke gebeurtenis te maken zijn aanwezig.

„Het Hoefslag is een door de gemeente aangewezen trouwlocatie. Onze hooiberg, zoals we het noemen, is populair bij aanstaande bruidsparen. Niet zo vreemd, want het is weliswaar een overdekte ruimte, maar ook tijdens een zonovergoten dag blijft onder de hooiberg trouwen romantisch. Natuurlijk ben je vrij om zelf invulling te geven aan de decoratie met bloemen, groen of eventueel een tule. Zelfs als je die aankleding niet wilt, is de hooiberg een fotogeniek decor voor een stijlvolle huwelijksceremonie", vindt Blokland.

ONBEZORGDE DAG In de ruim twintig jaar dat er huwelijksplechtigheden en -feesten worden georganiseerd op Het Hoefslag hebben Blokland en zijn team er de nodige ervaring mee opgedaan. Daarmee garanderen zij een onbezorgde dag voor het bruidspaar en de gasten. „In totaal zijn hier zo'n duizend huwelijken voltrokken, schat ik. Blijkbaar bevalt het de mensen zo goed dat we hier ook een aantal koperen bruiloften hebben gevierd van mensen die hier 12,5 jaar eerder waren getrouwd."

Laagdrempelig, zo beschrijft Blokland de populaire trouwlocatie. „Er is een zaal voor gezelschappen van 250 tot 300 mensen, maar we kunnen ook een kleinere, intieme ruimte inrichten. Als iemand een uitgebreid diner wil kan dat. Liever een informele barbecue? Ook dat regelen we. Zelfs het bespreken van de fotograaf en de muzikale omlijsting kunnen we verzorgen."

Belangrijk vindt Blokland dat tijdens een kennismakingsgesprek alle wensen en mogelijkheden op tafel komen. „Daarna maken we een gedetailleerd draaiboek, waarin precies omschreven staat wat er op die feestelijke dag moet gebeuren. Zo'n ingrijpende gebeurtenis mag onder geen beding worden verstoord door logistieke problemen, vinden we."

Tot slot wijst Blokland op de speciale arrangementen voor degenen die op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag in het huwelijk treden. „Die kunnen altijd aangepast worden, maar in alle gevallen staat het verzorgen van een dag die in alle opzichten vlekkeloos verloopt voor ons voorop."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie