Verkenning aanpak knooppunt A1/A30

1 oktober 2019 om 16:39 Verkeer en vervoer Deel je nieuws

Het Rijk, provincie Gelderland en Regio Foodvalley/gemeente Barneveld werken samen aan een oplossing voor het file-knelpunt A1/A30. Rond de aansluiting van de A30 op de A1 bij Barneveld en op de A1 tussen de aansluiting met de A30 en de aansluiting Voorthuizen bestaan al lange tijd problemen met de doorstroming van verkeer. Er vinden op dit wegtraject ook relatief veel verkeersongevallen plaats.

De Verkenning is de eerste stap in het oplossen van het knelpunt en moet leiden tot het kiezen van een voorkeursalternatief voor de aanpassing van de A1 tussen de aansluitingen Barneveld en Voorthuizen en van de aansluiting A1/A30. Hiermee moet de verkeersdoorstroming op de A1 tussen de aansluitingen Barneveld en Voorthuizen en op de aansluiting A1/A30 zelf verbeteren.

In de Verkenning wordt eerst breed gekeken naar allerlei mogelijke oplossingsrichtingen, waarbij ook wordt verkend of er andere opgaven of wensen in het gebied zijn (bijvoorbeeld rond duurzaamheid of klimaat) die te koppelen zijn aan de oplossingrichtingen. De initiatiefnemers hechten daarbij veel waarde aan de inbreng van kennis, ideeën en wensen van burgers, ondernemers, weggebruikers en andere belanghebbenden in de omgeving. Het streven is om eind 2020, mede op basis van al deze input, een voorkeursalternatief vast te stellen.

Op woensdag 25 september heeft een informatieavond plaatsgevonden in het gemeentehuis van Barneveld waar bezoekers onder andere ideeën of wensen kenbaar konden maken. Het is nog steeds mogelijk om tot 15 november ideeën en wensen kenbaar te maken via de website www.mirtverkenninga1-a30.nl. De initiatiefnemers nodigen belangstellenden van harte uit om hun ideeën en wensen over de oplossingsrichtingen kenbaar te maken via de website.

Op de website www.mirtverkenninga1-a30.nl is ook algemene informatie over de Verkenning te vinden. Hier kan men zich ook abonneren op de digitale nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van de Verkenning A1-A30.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie