Tijdens de cursus Eerste Hulp aan Kids wordt gebruik gemaakt van levensechte trainingspoppen.
Tijdens de cursus Eerste Hulp aan Kids wordt gebruik gemaakt van levensechte trainingspoppen. Roman Milert

Cursus Eerste Hulp aan Kids in Barneveld

30 september 2019 om 12:27 Activiteiten Deel je nieuws

Op de maandagen 28 oktober en 4 november is het mogelijk om in Barneveld deel te nemen aan de cursus Eerste Hulp aan Kids – EHBO aan kinderen. In twee avonden worden alle belangrijke handelingen voor het geven van eerste hulp aan kinderen geleerd: van verbranding tot verdrinking, van verstuiking tot vergiftiging. Aanmelden voor de cursus is nog mogelijk.

Voor iedereen die met kinderen omgaat
De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis. De cursus Eerste Hulp aan Kids richt zich daarom op de (aanstaande) vader, moeder, grootouder en de oppas; de kans is immers groot dat zij de eersten zijn die bij een ongeluk(je) de eerste hulp moeten verlenen. Maar de cursus is ook geschikt voor gastouders, peuterleidsters en andere professionals die met kinderen omgaan.

Inhoud van de cursus
Er worden twee leeftijdsgroepen behandeld: de zuigeling van 0 tot 1 jaar en het kind van 1 jaar tot de puberteit. Tijdens de twee cursusavonden wordt o.a. geleerd hoe eerste hulp verleend kan worden bij stoornissen in de ademhaling, het verliezen van het bewustzijn, uitwendige wonden en ernstige bloedingen, tandletsel, het drinken van giftige stoffen en insectensteken en -beten. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van trainingspoppen, waarbij de opgedane kennis direct kan worden geoefend en ervaren.

Tot 100% vergoed
De meeste zorgverzekeraars vinden preventieve zorg steeds belangrijker. Daarom zijn er veel verzekeraars die de cursus Eerste Hulp aan Kids vergoeden vanuit de zorgverzekering met aanvullend pakket, wel tot 100% van de kosten. De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis en door een gekwalificeerd instructeur.

Aanmelden en meer informatie: www.eerstehulpaankids.nl of bel naar 0314-643443. Cursusdata: 28 oktober en 4 november 2019. Locatie: Ontmoetingscentrum Bronveld, Zonnebloemstraat 31, Barneveld. Lestijden: 19:00 tot ca. 22:30 uur. Kosten € 99,-, inclusief koffie/thee en het cursusboek ‘Eerste Hulp aan Kinderen’. Een certificaat van Het Oranje Kruis kost € 25,- extra.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie