Afbeelding
Aber Media

Weer vliegt auto uit beruchte bocht A30: derde in een week

29 september 2019 om 20:57 Ongeval

BARNEVELD Voor de derde keer in minder dan een week tijd, is zondagmiddag een auto uit de beruchte bocht van de A30 gevolgen en tegen de vangrail tot stilstand gekomen. Geen van de vier inzittenden raakte gewond. Eerder deze week was het ook al raak op zaterdag en dinsdag.

Het ongeval gebeurde zondag net voor 17.00 uur toen een automobiliste in de bocht de controle over haar auto verloor. Vermoedelijk kwam dat door een te hoge snelheid.  

In de bocht aan het einde van de uitvoegstrook vanuit de richting Amersfoort, zijn dit jaar al tientallen ongelukken gebeurd. Wegbeheerder Rijkswaterstaat heeft enkele maanden geleden extra waarschuwingsborden en snelheidsbeperkende maatregelen genomen, maar veel verandering lijken die niet te hebben gebracht. Nog steeds komt het geregeld voor dat automobilisten de bijna haakse bocht verkeerd inschatten en door te hoge snelheid van de rijbaan schieten.

In verband met het ongeval werd één rijbaan enige tijd afgesloten. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd, waarna de rijbaan rond 17.30 uur weer kon worden vrijgegeven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie