De SSS-damesselectie met van links naar rechts trainer/coach Bert Gerritsen, Laurette Willems, Sandra Otse, Mylène Schaap, Geralde van de Bunt,  Jaleesa Izijk, Charlotte de Feiter, Joke Hahn, Yanissa Gijsbertse, Sanne van Delen en Romee van de Berg. Op de foto ontbreken Rachel Florijn en Frouke Jansen.
De SSS-damesselectie met van links naar rechts trainer/coach Bert Gerritsen, Laurette Willems, Sandra Otse, Mylène Schaap, Geralde van de Bunt, Jaleesa Izijk, Charlotte de Feiter, Joke Hahn, Yanissa Gijsbertse, Sanne van Delen en Romee van de Berg. Op de foto ontbreken Rachel Florijn en Frouke Jansen. Erik van 't Land

SSS gaat voor plaatsje in top zes

27 september 2019 om 20:03 Volleybal

'Serverend moeten we er bovenuit steken'

Gerard Brom

BARNEVELD ,,Het bevalt me tot nu toe uitstekend", zo tekent Bert Gerritsen op als we hem vragen naar zijn eerste weken bij zijn nieuwe club. De nieuwe SSS-damescoach Bert Gerritsen heeft het prima naar zijn zin bij de dames en kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. Waar de andere teams komende zaterdag al aan de bak moeten heeft de Barneveldse ploeg nog een weekje rust en treedt het 28 september pas aan voor het competitietreffen tegen Olhaco uit Hoogeveen.

De 75-jarige trainer/coach ziet volop perspectief in het team maar realiseert zich dat het moeilijk wordt om de prestatie van afgelopen seizoen te evenaren toen het team een derde plek mocht noteren als eindklassering. ,,Het is allemaal nog een beetje instabiel. We missen op dit moment de nodige slagkracht. Dat zullen we slim op moeten gaan lossen. Ik leg daarbij heel veel accent op service-/passtrainingen. Daar ligt volgens mij de basis. Serverend moeten we er bovenuit gaan steken in deze klasse. Moeilijk en gevarieerd serveren is noodzakelijk om het spel van onze tegenstandsters te ontregelen." Bert Gerritsen put daarbij vooral hoop uit het bekerduel tegen Spaarnestad waar met 2-0 gewonnen werd. ,,Dat moet de maatstaf zijn. Dat is het volleybal waar ik naar toe wil. Verdedigend en passend speelden we ijzersterk, we speelden slim, hadden de benodigde onbevangenheid en de vechtlust was optimaal. Dan is het voor een trainer genieten. Aan de andere kant was er ook de wisselvalligheid. Tegen Rivo/Rijssen waren er winstmogelijkheden, maar toen speelden we slordig en serveerden onder de maat en verloren. In de competitie komen we elkaar weer tegen, dus we gaan het zien."

PROBLEEMPJES De selectie is op orde al kampt de ploeg in de aanloop naar de eerste wedstrijd met probleempjes. Frouke Jansen heeft nog nauwelijks kunnen meetrainen en ook Rachel Florijn is niet fit. Gelukkig voor SSS kan het team een beroep doen op Chantal Jongetjes (SSS 3) die waar mogelijk aanwezig zal zijn totdat genoemde speelsters weer fit zijn. Joke Hahn en Yanissa Gijsbertse nemen de spelverdeling voor hun rekening. Nieuw binnen het team zijn Romee van den Berg (tweede team), Laurette Willems (SetUp) en Jaleesa Izijk die overkwam van Scylla. Sandra Otse verruilde het tweede team weer voor het eerste team. Sanne van Delen, Charlotte de Feiter, Mylène Schaap-Van der Sloot (nog niet wedstrijdfit) en Geralde van de Bunt zullen de posities passer/loper dan wel de diagonaal gaan bemannen. ,,Een mooie selectie waarmee we op alle posities uit de voeten kunnen. Het team is leergierig en ze staan absoluut open voor nieuwe ideeën. We hebben nog wat geëxperimenteerd met vier passers maar toen werd het te rommelig. De meiden geven dat ook aan en zo ontstaat er een goede wisselwerking. Natuurlijk ga ik voor het resultaat en zal waar mogelijk in de sterkste opstelling spelen, maar uiteraard niet ten koste van alles. Het plezier en de onbevangenheid spelen een grote rol. Kampioen zullen we niet worden maar een top-6-klassering moet kunnen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie