Curves biedt een 30 minuten fitnessconcept, een combinatie van cardio- en krachttraining.
Curves biedt een 30 minuten fitnessconcept, een combinatie van cardio- en krachttraining. Pauw Media

Curves Barneveld, de sportschool voor vrouwen

24 september 2019 om 15:53 Advertorial_2

BARNEVELD Wil je werken aan je conditie of je gewicht en lekkerder in je vel zitten? Dan biedt Curves de helpende hand. „Wij weten hoe belangrijk beweging en voeding zijn en helpen vrouwen hier een balans in te vinden", aldus Karin Lucas, eigenaresse van Curves Barneveld. Met haar team wil zij vrouwen een positief gevoel geven en helpen hun gezondheid te verbeteren, zodat ze fitter, energieker en krachtiger worden. Vijf jaar geleden, op 1 oktober, nam Karin Curves Barneveld over. Sinds die tijd hebben veel dames de weg gevonden naar dé sportschool voor vrouwen.

Curves biedt een 30 minuten fitnessconcept, een combinatie van cardio- en krachttraining. Alle grote spiergroepen worden getraind op toestellen die speciaal zijn ontwikkeld voor vrouwen en zich aanpassen aan de kracht van de gebruikster. „Naarmate je meer conditie en kracht ontwikkelt en gebruikt, geeft het toestel meer weerstand, waardoor je training zwaarder wordt. Zo word je fitter en sterker en neemt je uithoudingsvermogen toe. Uiteraard word je begeleid door een Curves-coach", legt Karin uit.

BEWEGING EN VOEDING Onderschat wordt, volgens Karin, hoe belangrijk krachttraining voor vrouwen is. „Voor mannen wordt het normaal gevonden, maar bij veel vrouwen is onbekend welke gezondheidsvoordelen dit biedt. Een grotere spiermassa heeft een gunstige invloed op je vetpercentage, stofwisseling, hormoonbalans én botmassa." Leeftijd? „Niet belangrijk. Iedere vrouw kan, ongeacht haar leeftijd, veilig en effectief trainen bij Curves."

Naast beweging is voeding een essentieel onderdeel van een gezond leven. Daarvoor is het Curves Complete concept ontwikkeld. Karin: „In een kleine groep wordt gewerkt aan een gezond eet- en leefpatroon, waar beweging en voeding een belangrijk onderdeel van uitmaken. Tijdens een programma van 12 weken begeleiden we onze deelneemsters. Al doende leren zij de opgedane kennis en ervaring in te zetten voor hun gezondheid. We geven ze de handvatten om gezonde keuzes te maken en zo bewust bezig te zijn met gezond en gevarieerd eten. Geen dieet, maar een manier om je leefstijl blijvend te veranderen, zodat het streefgewicht gehaald wordt én behouden blijft."

Nieuwsgierig geworden? Kom dan kennis maken via de actie '30 dagen voor 30 euro'. „Bel ons voor een afspraak, zodat we kunnen laten zien wat Curves voor jou kan betekenen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie