Het volgende 'Rondje om de Koepel' vindt plaats op 5 oktober.
Het volgende 'Rondje om de Koepel' vindt plaats op 5 oktober. Grady van Voorst

'Eén van de mooiste lopen van Nederland'

20 september 2019 om 15:09 Evenementen

LUNTEREN 'Eén van de mooiste lopen van Nederland'. Zo betitelen de organisatoren hardloopevenement 'het Rondje om de Koepel' in Lunteren. Het evenement vindt plaats op zaterdag 5 oktober, de inschrijving is inmiddels geopend.

Het Rondje om de Koepel is een evenement voor iedereen die van hardlopen houdt. Deelnemers kunnen kiezen uit een loop van vijf of tien kilometer en voor kinderen is er de Kidsrun, een nieuw parcours van één kilometer met de nodige hindernissen. De organisatie van het evenement is in handen van Reina Robbertsen, Ton van Vuren, Henk van Voorst en Gert van Dalen, in samenwerking met hoofdsponsor Onderweegs & De Groot Accountants & Adviseurs.

De Kidsrun start om 13.30 uur, de 'tien' om 14.30 uur en de 'vijf' om 14.45 uur. Het startschot klinkt bij restaurant De Goudsberg. Deelnemers leggen een parcours af dat hen door de zandafgraving en het Lunterse Buurtbos voert. ,,Het heuvelachtige terrein biedt een extra sportieve uitdaging aan de lopers'', aldus de organisatie. ,,Bewegwijzering vindt plaats met bordjes met pijlen, linten en of plaatselijk door verkeersregelaars. Om de kilometer wordt de afstand aangegeven. Bij de finish is een waterpost aanwezig.''

Online inschrijven is tot en met 2 oktober mogelijk via de website rondjeomdekoepel.nl/inschrijven. Kinderen (vanaf geboortejaar 2008) betalen 3,50 euro, deelnemers aan de vijf kilometer 6 euro en deelnemers aan de tien kilometer 7,50 euro. ,,De organisatie besteedt 3,50 euro van het inschrijfgeld van elke loper aan een goed doel.''

Zaterdag 5 oktober is inschrijven vanaf 12.00 uur tot een half uur voor de start mogelijk bij restaurant De Goudsberg. Een entreebewijs is dan twee euro duurder dan bij de voorinschrijving. Meer informatie via www.rondjeomdekoepel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie