Afbeelding
...

Aanleg Clemens Cornieljebrug over Kootwijkerweg begin 2020

20 september 2019 om 10:50 Verkeer en vervoer

KOOTWIJK Over de Kootwijkerweg (N302) tussen Kootwijk en Nieuw Milligen bouwt de provincie Gelderland begin volgend jaar een nieuwe natuurbrug, met de naam Clemens Cornieljebrug. De verwachting is dat de brug in februari of maart wordt geplaatst.

Dat meldt de provincie Gelderland. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Spijker Infrabouw uit Meppel. Tijdens de werkzaamheden voor de aanleg van de brug wordt de maximumsnelheid op deze weg verlaagd naar vijftig kilometer per uur.

De natuurbrug van dertig meter breed zorgt voor een verbinding tussen verschillende delen van de Veluwe, waardoor dieren hier veilig over kunnen steken. Dit verhoogt ook de verkeersveiligheid, stelt de provincie. De natuurbrug sluit aan op het eerder gerealiseerde ecoduct Kootwijkerzand, over snelweg A1 tussen Stroe en Kootwijk. De brug krijgt de naam Clemens Cornieljebrug, vernoemd naar de oud-Commissaris van de Koning. Bij het project zijn onder meer Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer betrokken. Er komt ook een tweede natuurbrug, iets verderop richting Apeldoorn, over de Amersfoortseweg (N344). Deze brug gaat de Aardmansberg heten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie