Dr. P. van Midden
Dr. P. van Midden onbekend

Israël-avond Goede Herderkerk

17 september 2019 om 12:46 Religie Deel je nieuws

Israël is een bijzonder land. Dat heeft allereerst te maken met de plek op de aardbol: op de grens van drie continenten: Afrika, Azie en Europa. Met alle problemen van dien. Niemand zou voor zo’n ingewikkelde plaats kiezen… Alleen de ingewikkelde natuur al: soms meer dan tweeduizend meter hoog en even verderop honderden meters beneden de zeespiegel. Toch noemen we dit gebied ‘Het Beloofde Land’ of ‘Land van melk en honing’. Hoe komt dat? Dat heeft alles met de Bijbel te maken. Wie de Bijbel opendoet, komt eigenlijk meteen in dit Beloofde Land uit. Daarom is het goed er zelf te gaan kijken. Dat doen we op 26 september in de Goede Herderkerk, Jan Seppenplein 70 te Barneveld. Wie één keer met wat uitleg erbij op de Olijfberg heeft gestaan, begrijpt veel meer van allerlei gebeurtenissen in de Bijbel. Wie langs de noordkant van het Meer van Galilea vaart, vaart ook zomaar een andere wereld binnen. Er is echt heel veel te vertellen.
Spreker: dr. Piet van Midden, hebraïcus van de Universiteit van Tilburg en voorzitter van het Overlegorgaan Joden en Christenen (OJEC).
De avond begint om 20:00 uur. Er is een boekentafel aanwezig en er kunnen producten uit Israël gekocht worden.
De avond is gratis toegankelijk. Wel zal er collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten. Een batig saldo zal ten goede komen aan een goed doel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie