Daan de Vries (links) en Ruben Boorsma pakten de Gelderse hoofdprijs.
Daan de Vries (links) en Ruben Boorsma pakten de Gelderse hoofdprijs. Marielle van Beek

Gelderse titel voor Flying Bikers De Vries en Boorsma

17 september 2019 om 12:04 Overig

KOOTWIJKERBROEK Ruben Boorsma en Daan de Vries zijn Gelders kampioen geworden, afgelopen weekend in Apeldoorn. In totaal negentien rijders van de Flying Bikes kwamen aan de start. In totaal waren er zo'n 500 rijders.

Het kan maar niet op voor Daan de Vries uit Lunteren; vorige week wist hij op een 3-nations cup de rijders uit Nederland, België en Duitsland in de klasse jongens tot en met 8 jaar te laten verbazen en alles winnend af te sluiten, ook in Apeldoorn reed De Vries de concurrentie aan gort.

Ook Ruben Boorsma (jongens 15) wist al meerdere titels binnen te slepen het afgelopen jaar, in de manches werd hij tweemaal tweede en eenmaal was hij de rapste. in de finale koos Boorsma de buitenkant in de hoop om het gedrang heen te kunnen; dit werkte, hij liep alleen maar uit op de rest en dat werd beloond met de titel.

Meerdere rijders kwamen goed terug van de zomerstop.

Jack Vaarkamp (jongens 6) pakte zilver. Ook in deze categorie kwam Noud Hagen aan de start; hij werd vierde. Amber Jansen (meisjes 6 en 7) is nog maar sinds kort op haar BMX te vinden, ze reed haar eerste wedstrijd en werd zesde in de finale.

Job van Miltenburg (jongens 7) reed ook zijn eerste kampioenschap; hij viel in de halve finale. Bij de meisjes 8 en 9 kwamen Celine van Beek en Milou Hagen aan de start. Van Beek reed erg sterk en wist zelfs een manche op haar naam te schrijven, in de finale ging ze tot het uiterste en dat werd beloond met brons. Hagen werd vijfde. In de categorie jongens 9 jaar kwamen drie rijders uit. Naël Mudde was heel goed op weg maar werd vierde. David Lagerweij was sterk op de baan en kwam tot de halve finale maar kwam net een punt te kort voor de finale, Rudi Vaarkamp werd in de halve finale achtste. Ronny van Deelen (jongens 13) wilde op het podium komen en was goed op weg met drie manches winst en een tweede plaats in de halve finale te halen, in de finale kwamen alle acht tegelijk in de bocht en was het een verrassende uitslag in zijn categorie, Van Deelen werd uiteindelijk vijfde.

Evita Brussen (meisjes 16 jaar en ouder), kwam ook in actie. Ze moest het opnemen tegen grote namen en ze heeft laten zien dat ze bij de top behoort. Ze finishte als tweede in het achterwiel van de voormalig wereldkampioene. Zilver was haar deel.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie