Afbeelding
Jeroen Jumelet

Twee jaar gevangenissstraf en tbs voor Barnevelder in ontuchtzaak

10 december 2013 om 12:39 Rechtbank

BARNEVELD/ARNHEM (APA) - De rechtbank in Arnhem heeft een 36-jarige Barnevelder dinsdag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar plus TBS met dwangverpleging voor ontucht met vijf meisjes van 6 tot 8 jaar oud. De straf is conform de eis van de officier van justitie.

Bij drie van de meisjes gebeurde dat tijdens een spel met waterballonnetjes in de Barneveldse wijk De Burgt op 24 augustus, waar de man woonde. Hij betastte de kinderen, twee zusjes van 6 en 8 en een meisje van 7, in zijn schuurtje met als smoes dat hij ze wilde afdrogen. De man werd 28 augustus gearresteerd.

Uit politie-onderzoek bleek dat hij afgelopen voorjaar en in 2011 in Barneveld en Tiengemeten ook meisjes had misbruikt. Volgens justitie gaat het in totaal om zeker zes meisjes, maar één verdenking is vervallen wegens gebrek aan bewijs.

De Barnevelder werd in 2006 al veroordeeld voor ontucht met een minderjarig buurmeisje in Utrecht. Hij pleegde zijn daden, omdat hij naar eigen zeggen al tijden fantasieën had over kleine meisjes en zich niet kon bedwingen. Hij volgde meerdere therapieën, maar hij misleidde zijn behandelaars volgens de rechtbank door te verzwijgen dat hij de fantasieën nog steeds had.

De rechtbank neemt hem kwalijk dat hij 'kennelijk in staat is om therapeuten om de tuin te leiden'. De beslissing tot TBS met dwangverpleging is gebaseerd op de steeds sluwere manier waarop de Barnevelder te werk ging in het creëren van mogelijkheden om ontucht te plegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie