Een grote keramische komvorm van Nicoline Nieuwenhuis
Een grote keramische komvorm van Nicoline Nieuwenhuis Nieuwenhuis

Grafiek en Keramiek opent in Galerie Zuid.

12 september 2019 om 19:11 Kunst Deel je nieuws

Harskamp. De herfsttentoonstelling in Galerie Zuid heeft als titel “Grafiek en keramiek”. Vijf grafici en 1 keramiste tonen vanaf 18 september hun nieuwste werk in de Harskamper galerie.

Hanke Cannegieter(Wageningen), vertelt: “Eigenlijk kan alles wat ik zie en wat een paar dagen in mijn hoofd blijft hangen een onderwerp zijn voor een nieuwe ets. Daarbij zijn serviezen vaak de verbindende factor tussen de verschillende prenten.” Guus Kuit( Harskamp), heeft zich laten inspireren door het begrip “Panta Rhei”.(alles stroomt) Bij de droge naald “levensloop” zie je de eerste stapjes van de mens, via een stevige tred, golvend overgaan in de wankele stappen van de laatste levensfase. In de mezzotinten van Marianne Stam(Achterberg) krijgt het kleine de hoofdrol. Een veertje drijvend op het water maar ook de diepzinnige ogen van een kat kun je in haar realistische, fijn uitgewerkte, prenten tegen komen. Sonja Steenvoorden(Oosterbeek) maakt fantasievolle kleurrijke etsen. De dans van een zwaan heeft haar geïnspireerd tot een sierlijke, met balletschoenen getooide, vogel die zwierend over het water schreit. Als natuurliefhebber laat Ans van der Zweep(Renkum) zich, in haar kleuretsen, leiden door ontmoetingen in de natuur. Een vliegende meeuw of een groep op palen zittende aalscholvers kunnen een leidraad zijn voor nieuw werk waarbij sfeer één van de belangrijkste motieven is. Nicoline Nieuwenhuis(Arnhem), vormt haar kommen en vazen met de hand. Daarna schildert zij haar impressie van de natuur met gekleurde kleislibs op de “leerharde” huid van het object. Met prachtige kleuren en structuren wil zij de kijker hoop en vertrouwen geven met betrekking tot de overlevingskracht van de natuur.

Van 18 september t/m 2 november is deze expositie te bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp. Open: woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is vrij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie