Archieffoto
Archieffoto Henk Hutten

Rood Wit '58 veel te sterk voor Prins Bernhard

7 september 2019 om 20:54 Voetbal

VEENHUIZERVELD Rood Wit domineerde de gehele wedstrijd. Johan van den Brink en Wijnand van Pijlen verzuimden echter Rood Wit op voorsprong te zetten. Daardoor duurde het tot de 41e minuut voor Bram Doppenberg op aangeven van Justin Bos de score kon openen; 1-0. Dat werd ook de ruststand, hetgeen een magere afspiegeling was van het overwicht van Rood Wit.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. In de 53e minuut wist Johan van den Brink de score te verdubbelen; 2-0. Daarna was de weerstand van Prins Bernhard gebroken en wist Rood Wit in zes minuten tijd de voorsprong op te voeren naar 5-0. Uit een vrije trap van Wijnand van Pijlen kopte Gerwin van Nieuwenhuizen de 3-0 achter doelman Sytse Bronkhorst. Nadat Winand van de Kamp de 4-0 had binnen gelobd, zorgde hij even later op een crosspass van Daniël Gerritsen ook voor de 5-0 eindstand.