onze solexdeelnemer Lianne Minnen in actie
onze solexdeelnemer Lianne Minnen in actie marian jansen

"24-uur plaankgas op unnen solex vur kika"

3 september 2019 om 12:32 Overig Deel je nieuws

 

De 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther is een echt Brabants feestje. Met als hoofddoel zoveel mogelijk geld ophalen voor stichting Kika.

 In het weekend van 23-25 augustus zijn de teams “Ladies on Tour” en “Boys on the Road” afgereisd naar het Solexrace festival. Allemaal enthousiaste rijders uit Otterlo en Harskamp, 3 teamleden per solex bijgestaan door 2 monteurs uit diezelfde dorpen.

Op vrijdag vindt de keuring plaats, het motorblokje en de velgen worden dan verzegeld. Zaterdagmiddag om 17.00 uur klinkt het startschot. De eerste rijders beginnen met 600 meter hardlopen, springen op de solex en gaan keihard hun rondes rijden. Onze teams “Ladies on Tour” en “Boys on the Road” hebben ondanks de hitte fantastisch gereden. Er is weinig gesleuteld, alles is vlot verlopen.                                 Het parcours dat ruim 3 km lang is, loopt door een kroeg en de feesttent op het festivalterrein, maar ook door het bos en langs de stierenstallen van een plaatselijke boer.

Zondagmiddag om 17.00 uur wapperde de finishvlag. Dan krijgen de solexen die in de top staan een eindkeuring. Onze beide solexen zaten daarbij, zo gaaf! ’s Avonds volgde de prijsuitreiking, hadden we toch mooi beide teams op het podium staan.         “Boys on the Road” staan op een mooie 3e plaats in het algemeen klassement.                                      “Ladies on Tour” hebben een prachtige 1e plaats behaald in het dames klassement en 19e algemeen.    In één woord geweldig!

Maar de grootste winnaar is Kika. Dit jaar hebben we met alle solexteams ruim €21.000 opgehaald, waardoor na 13 jaar de teller van het sponsorgeld de €300.000 heeft overschreden. Super!

En voor onze sponsors een groot dank je wel!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie