Afbeelding
...

Historische momenten

31 augustus 2019 om 20:40 Lokaal/Column

De zomervakantie bracht ons op de mooiste plekjes van Nederland. Zo ook in het pittoreske plaatsje Veere, waar ik al vrij snel op Jan Westeneng stuitte. Met een brede glimlach baande de onberispelijk geklede makelaar zich een weg langs de kramen van de historische markt, waar talloze geschiedkundige parels op hem lagen te wachten. Met een tasje vol boeken uit vervlogen tijden stapte de verzorger van onze vakantievariant van Vrogger weer in zijn auto. De nieuwe aanwinsten krijgen ongetwijfeld een plekje in zijn Barneveldse zoldermuseum, waar al een ongekende hoeveelheid historische schatten een plekje heeft gekregen.

Over blije mannen gesproken. De vrolijke Frans op de foto is Henk-Jan van Beek. Dit komische kiekje werd gemaakt tijdens een gezellige buurtbijeenkomst in Barneveld. Henk-Jan beloofde zijn buren op een barbecue te trakteren als deze foto de krant zou halen. Nou Henk-Jan, het is gelukt. Ik wens jou en jouw buren een smakelijk samenzijn toe.

Smakelijk was ook het samenzijn in Café De Buck, waar donderdag Machteld Doppenberg in het zonnetje werd gezet. Na ruim 25 jaar namen we als BDU-collega´s afscheid van haar. Een treurig moment, want Machteld was een heerlijke collega: recht voor z´n raap, het hart op de tong en vooral een hart van goud. Ze ging voor haar collega´s door het vuur.

Haar gesprekken met klanten bij onze abonneeservice waren legendarisch. Knap hoe zij en haar collega´s altijd kalm bleven als er aan de andere kant van de lijn weer eens een volkomen onnodige scheldkanonnade werd ingezet. Het is soms ongelooflijk hoe boos mensen kunnen worden als ze de krant een keer niet hebben gehad. Ja, natuurlijk mag u klagen als we u hebben teleurgesteld, maar u hoeft niet meteen te gaan tieren.

Machteld wist meestal wel raad met deze lieden. Deze week ontvouwde zich nog een mooi gesprek met een ontevreden klant. ,,Mevrouw Doppenberg, u bent geen aanwinst voor de BDU´´, kreeg Machteld voor haar voeten geworpen. Waarop ze gevat reageerde: ,,Dan heb ik goed nieuws voor u: ik ga deze week met pensioen.´´

Een jammerlijk moment: we gaan de volledig authentieke en zeldzaam grappige Machteld missen, evenals haar zoetgevooisde stemgeluid.

Erik Roest

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie