Afbeelding
AberMedia

Uitslaande brand in centrum Barneveld (update)

29 augustus 2019 om 20:19 Brand

BARNEVELD Bewoners van een bovenwoning en enkele appartementen aan de Pastoor Gowthorpestraat, in het centrum van Barneveld, zijn donderdagavond met de schrik vrijgekomen, toen een soort houten tuinhuisje op een plat dak vlam vatte. Dankzij snelle inzet van de brandweer was de brand snel onder controle en bleef de schade beperkt.

Wouter van Dijk

De brandweer van Barneveld en Voorthuizen rukte met meerdere voertuigen uit om de uitslaande brand boven de winkel van opticien Eyewish te bestrijden. Het houten bouwwerk dat vlam vatte, staat boven een bovenwoning en tegen een blinde muur van een appartementencomplex. Het vuur bedreigde volgens brandweerwoordvoerder Mark van Zwam minimaal drie woningen in het naastgelegen appartementencomplex, maar de brandweer slaagde erin de appartementen te behouden. ,,Er was donderdagavond in enkele appartementen aanvankelijk sprake van rookschade, maar dat viel uiteindelijk behoorlijk mee, de bewoners konden na inspectie van de appartementen weer naar huis.''

Niek de Boer, eigenaar van het pand: ,,Vooral dankzij het snelle optreden van de brandweer en de alerte reacties van omwonenden is dit goed afgelopen.'' Een geluk is volgens hem ook dat onder het houten bouwwerk betonnen tegels liggen, die het vuur aan de onderkant tegenhielden.

Vlak naast het getroffen pand staat de zaak van bakker Van der Veer. De bakker, op het moment van de brand aanwezig bij het Preuvenement, spoedde zich naar de Gowthorpestraat. ,,Toen ik aankwam en de uitslaande vlammen zag, vreesde ik voor een overslaande brand richting mijn zaak'', zegt Van der Veer. ,,Een vriend van mijn schoonzoon kwam direct in actie met onze eigen brandslang en gelukkig was de brandweer ook heel snel ter plaatse. Dankzij een geweldige inzet van de brandweer is erger voorkomen, daarvoor wil ik, ook namens Niek, de brandweer hartelijk bedanken.''

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De brand trok veel belangstelling. Om de hulpdiensten niet te belemmeren werd de directe omgeving afgezet met linten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie