Afbeelding
Erik van't Land

Theaterplein in Barneveld twee dagen 'Preufterras'

20 augustus 2019 om 09:30 Zakelijk

BARNEVELD Dertien restaurants en foodspeciaalzaken presenteren zich woensdag 28 en donderdag 29 augustus tijdens Preuvenement Barneveld. ,,Samen zetten zij culinair Barneveld en de regio op de kaart'', meldt de organisatie. ,,Het Theaterplein wordt dan omgetoverd tot één groot en sfeervol Preufterras.'' Nieuw dit jaar is zoals eerder gemeld een wedstrijd voor Barneveldse thuiskoks.

Elke deelnemer heeft deze keer een eigen landthema. ,,Dus het wordt internationaal genieten met 'wereldse' gerechten. Daarnaast zijn er ijs- en koffiepreuverijen en een wijnbar van Wijnwinkel Barneveld met wijnen uit de oude en nieuwe wijnwereld.'' De organisatie verwacht dat Preuvenement Barneveld dit jaar opnieuw enkele duizenden bezoekers zal trekken.

INRICHTINGSPRIJS De 'PreufAward' wordt uitgereikt aan het restaurant met de beste en smaakvolste creatie. Deelnemers worden beoordeeld door een speciale jury, bestaande uit Felix Wilbrink, culinair journalist van De Telegraaf, meester-chefkok Paul Fagel en Gerard Walters, lid EuroToque Nederland. Huub Oudshoorn, chef culinair van Preuvenement Barneveld, is juryvoorzitter.

De winnaar wordt woensdag 28 augustus bekendgemaakt en gehuldigd. Tevens wordt een inrichtingsprijs uitgereikt. Dit gebeurt op donderdag 29 augustus. Deze jury bestaat uit Monique de Jonge, Natasja Thomassen en Sophie Dibbit.

BESTE THUISKOK Deze editie wordt voor het eerst gestreden om de eretitel 'Beste Thuiskok 2019' voor inwoners uit de gemeente Barneveld en regio. Dit onderdeel van het programma wordt georganiseerd in samenwerking met de Barneveldse Krant. De deelnemers worden beoordeeld op gebruik van streekproducten, smaak en creatie. De genomineerden krijgen voor de afronding van hun gerechten de keuken van het Schaffelaartheater tot hun beschikking. De winnaar wordt donderdag 29 augustus bekendgemaakt.

KAARTEN Toegangskaarten worden beschikbaar gesteld door de deelnemende bedrijven, partners en sponsoren (zie: www.preuvenementbarneveld.nl). Zonder geldige entreekaart is er geen toegang. Voor nadere informatie kunnen belangstellenden mailen naar info@hetpreuvenementbarneveld.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie