Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

'Parkeerprobleem Oud Veluwse Markt' (opinie)

14 augustus 2019 om 11:07 Opinie

BARNEVELD Vorige week donderdag zijn wij vanuit Brabant naar Barneveld gereden, naar de Oud Veluwse Markt. De markt is leuk, de organisatie daaromheen kan verbeterd worden. Met name het parkeerprobleem tijdens deze toeristische dagen. Wij moesten twee keer door het dorp rijden op zoek naar een parkeerplaats. Vreemd dat de weekmarkt ook op die donderdag is waardoor er een hoop parkeerplaatsen niet beschikbaar zijn. Ook vreemd dat de parkeergarage niet beschikbaar is. Volgens het bordje was die vrij.

We konden op enkele parkeerplaatsen staan, maar de parkeermeter gaf steeds aan dat de maximale parkeertijd anderhalf uur is. Aangezien we geen enkel idee hadden hoe groot de markt is en of we ook wilden blijven eten, is anderhalf uur veel te kort voor een toeristisch gebeuren. Wij hebben geen enkele plaats kunnen ontdekken waar je langer dan anderhalf uur kon parkeren. Wellicht zijn die er wel, maar dan waren ze vol, als ze er zijn.

Waarom leidt de organisatie de bezoekers van de Oud Veluwse Markt niet naar een weiland en brengt de gasten met het treintje dat toch rijdt, naar de markt? Vele organisatoren zijn wel slim door een weiland beschikbaar te stellen.

Uiteindelijk vonden we een parkeerplekje. Bij terugkomst: een parkeerbon. Aan het begin van de straat stond geen verbodsbord. Ook aan het begin van de wijk stond geen verbodsbord. Zo gaat Barneveld met hun toeristen om. Dus mijd Barneveld.

Philippe van Wersch, Tilburg

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie