Primeur: de klok
Primeur: de klok Ballionfiesta

Ballonfiesta Barneveld met strik, berghut en horloge

5 augustus 2019 om 17:09 Evenementen Ballonfiësta Barneveld

BARNEVELD Een grote hond, een horloge en zelfs een Zwitserse berghut. Een greep uit de tientallen heteluchtballonnen die te bewonderen zijn in de lucht boven Barneveld tijdens Ballonfiësta Barneveld.

Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 augustus vindt de 37e editie van het evenement plaats. Elke avond stijgen er maximaal 35 heteluchtballonnen op vanaf de Koewei op landgoed De Schaffelaar in Barneveld, mits de weersomstandigheden dat toelaten. 

SPECIAL SHAPES Publiekstrekkers zijn natuurlijk de special shapes. De reusachtige heteluchtballonnen in bijzondere vormen. Dit jaar stijgt de Strik voor het eerst op in Barneveld. Na de officiële doop van de ballon mag het ballonteam zijn eerste officiële vlucht uitvoeren. Maar ook Garfield, Calimero en de reusachtige motor met een omvang van 35 meter breed zijn zeker niet te missen!

MEER DAN ALLEEN BALLONNEN Ballonfiësta Barneveld is meer dan een ballonnenfestijn. Tussen de opstijgende ballonnen door is er namelijk van alles te beleven op de Koewei. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in een heteluchtballon, bekijk het defilé van piloten of laat de kinderen onze clowns helpen bij het maken van een ballonvaart.

Het hoogtepunt van de avond is de nightglow. Ondersteund met lasers worden de geprepareerde ballonnen op de tonen van de muziek verlicht. Een prachtig spektakel voor jong en oud.

POPULAIR IN HEEL NEDERLAND Ballonfiësta Barneveld is één van de oudste en grootste ballonfestivals van Nederland. Elk jaar komen duizenden bezoekers naar Landgoed De Schaffelaar om de opstijgende ballonnen te bewonderen. Dankzij de laagdrempelige toegangsprijzen en de goede horeca en mindervalidevoorzieningen is het evenement voor veel mensen een bereikbaar avondje uit. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van meer dan honderd lokale en regionale bedrijven. Het eventuele batig saldo van de Ballonfiësta gaat naar lokale goede doelen.

Het programma van Ballonfiësta Barneveld begint elke dag om 17.30 uur en loopt door tot circa 22.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa. Volwassenen betalen 5,00 euro, kinderen 5 t/m 12 jaar 2,00 euro. 

Dossier Ballonfiesta Barneveld

Afbeelding
Nieuw: de hond.
Ook nieuw: de Zwitserse berghut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie