Afbeelding
AberMedia

Zwaarbewapende agenten beveiligen locatie drugslab Terschuur

26 juli 2019 om 09:53 lokaal

TERSCHUUR De locatie aan de Hoevelakenseweg in Terschuur waar de politie donderdagochtend een zeer groot drugslaboratorium oprolde, wordt momenteel nog door zwaarbewapende agenten beveiligd. In het lab werden opstellingen en productiemogelijkheden aangetroffen voor de productie van methamfetamine, een soort synthetische drugs. Twee mannen werden donderdag op heterdaad gearresteerd.

Wouter van Dijk

Het lab werd aangetroffen in een voormalige vleesfabriek die direct grenst aan de voormalige fabriek voor paardenvoeding (pavo). ,,Voor de duidelijkheid, wíj hebben hier niets mee te maken'', stelt een woordvoerder van kledinggroothandel Clothes Stock die in de pavo gevestigd is. ,,De oude vleesfabriek wordt door iemand anders verhuurd, wij wisten niets van de criminele activiteiten.''

De politie kwam deze locatie op het spoor naar aanleiding van meerdere meldingen van stankoverlast uit de buurt. Er zou sprake zijn van een chemische lucht.

Via twitter reageert burgemeester Asje van Dijk op de aanhouding. ,,Een effectief optreden van onze politie, na tips van oplettende inwoners. Samen werken aan veiligheid loont.'' Recent gaf hij, naar aanleiding van de vondst van 45.000 liter drugsafval op het voormalige MOB-complex aan de Garderbroekerweg in Voorthuizen, al het signaal af dat drugscriminaliteit steeds vaker binnen de gemeente Barneveld plaatsvindt. Of er een verband bestaat tussen de dump van drugsafval in Voorthuizen en het nu aangetroffen lab in Terschuur, is nog niet bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie