Jan van den Hoek, Wim Top, Dieck van Maanen en Elbert Top (v.l.n.r.) met de 'cheque' van het ingezamelde bedrag.
Jan van den Hoek, Wim Top, Dieck van Maanen en Elbert Top (v.l.n.r.) met de 'cheque' van het ingezamelde bedrag. Bouwbedrijf Wim Top

Bouwbedrijf Wim Top bestaat 12,5 jaar

25 juli 2019 om 11:10 Advertorial_2

KOOTWIJKERBROEK Als je 12,5 jaar bestaat is dat reden voor een feestje. Dat werd dan ook op 14 juni gevierd met personeel, familie en relaties. „In 12,5 jaar zijn we uitgegroeid tot een bouwbedrijf dat op alle vlakken in de bouw actief is. Voorheen waren we vooral actief in de agrarische sector. Nu hebben we ons toegelegd op woning en utiliteitsbouw. Projecten van bijvoorbeeld 72 appartementen met een parkeerkelder tot 80 luxueuze villa's aan het Veerse Meer of 60 recreatiewoningen pal aan het water in Ossenzijl behoren tot onze orderportefeuille. Ook zijn we actief in de particuliere woningbouw", aldus Wim Top.

IN ACTIE EGEN SLAVENIJ Bouwbedrijf Wim Top wilde de viering van het jubileum niet op een standaard wijze voorbij laten gaan. „Tijdens de voorbereidingen ontstond de vraag of we iets anders konden doen dan de traditionele cadeaus die bij een jubileum worden gegeven", legt Wim op uit. „Bloemen en flessen wijn zijn natuurlijk goed bedoeld, maar we vonden dat we iets moesten doen voor mensen die het aanmerkelijk minder goed hebben dan wij. Daarom nam de directie het initiatief om geld in te zamelen om iets te doen tegen wat wordt genoemd moderne slavernij."

„We kwamen in contact met een tussenpersoon van DVM Missions die met het ingezamelde geld de ‚slaven' hun vrijheid erug kon geven. Het is nauwelijks voor te stellen, maar je kunt het vergelijken met de slaven uit het verleden. Als er maar genoeg geld op tafel komt kun je ze vrij kopen." Zo besloten Wim en zijn compagnons bij hun relaties een bijdrage te vragen om een aantal ‚slaven' weer een menswaardig bestaan te geven. Ruim zesduizend euro werd er ingezameld. „Daar kunnen we flink wat mensen mee helpen", zegt Wim.

Op de lijst van landen met moderne slavernij staat Pakistan de zesde plaats. Van de bijna twee miljoen christenen in Pakistan is ongeveer 75 procent ongeletterd. Geen scholing betekent in het islamitische land geen of slecht betaald werk, met name voor christenen. In Pakistan werken ongeveer 10 miljoen mensen in traditionele steenfabrieken waar bakstenen met de hand worden vervaardigd. Naar schatting werkt 70 procent van de arbeiders er onder dwang, vaak 12 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar. Dankzij de actie van Bouwbedrijf Wim Top kan nu een aantal gezinnen onder het het juk van hun uitbuiters vandaan worden gehaald.

www.bouwbedrijfwimtop.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie