Afbeelding
OJT

Organisatie Ome Joop´s Tour schrapt fietsetappe naar Barneveld

24 juli 2019 om 16:03 Wielrennen

BARNEVELD De organisatie van Ome Joop's Tour (OJT) heeft het hitteplan in werking gesteld. De etappe van donderdag, die het peloton van Harderwijk naar Barneveld zou brengen. is uit het schema gehaald. Het fietsende deel althans. De deelnemers brengen, zoals gepland, in de ochtenduren een bezoek aan het Dolfinarium, waarna om 14.30 alsnog koers wordt gezet naar Barneveld, maar dan met de bus. 

Secretaris Anton Jansen: ,,OJT is een buitenevenement en voor dit soort weerscenario's hebben we altijd een noodplan op de plank liggen. De afstand tussen Harderwijk en Barneveld mag dan qua kilometers niet zo groot zijn, we wegen zaken zorgvuldig af en nemen alles in ogenschouw: de leeftijd van de kinderen, de inspanning, het aantal te rijden kilometers en het tijdstip waarop we moesten fietsen. We kunnen bovendien nog een paar hete dagen verwachten. De gezondheid en veiligheid van de kinderen staat bij on altijd voorop.'´

De kinderen kunnen zich tijdens de busreis in ieder geval verheugen op een verfrissende duik. Tot 19.30 uur kunnen zij helemaal los gaan in het Oosterbosbad. Op vrijdag 26 juli trekt de karavaan vervolgens verder van Barneveld naar Tiel.

Het doel dat Stichting Ome Joop's Tour nastreeft, is het (jaarlijks) organiseren van een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 13 jaar. Bovendien moeten deze kinderen weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie