Gert van Hoef
Gert van Hoef Gert van Hoef

Orgelconcert Gert van Hoef

22 juli 2019 om 12:40 lokaal Deel je nieuws

Gert van Hoef geeft derde orgelconcert in zomerserie Voorthuizen

 

Op zaterdag 3 augustus a.s. zal de organist Gert van Hoef het derde orgelconcert geven in zomerserie in de  Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat  te Voorthuizen. De verrichtingen van de organist zijn via de beamer visueel te volgen.

 

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Op 13 jarige leeftijd ontdekte hij het orgel.
Vervolgens volgde hij lessen bij Evert van de Veen en Herman van Vliet.

In 2009 deed Gert mee aan het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede. Daar behaalde hij de 1e prijs in zijn leeftijd- en muziekcategorie.

In 2010 werd hij benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen en won hij ook het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw.

2015 wint Gert het Govert van Wijn Orgelconcours dat jaarlijks plaatsvindt in de Grote Kerk te Maassluis.

Met goede cijfers heeft hij in 2017 zijn conservatorium studie voltooid aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij onderricht kreeg van Jos van der Kooy. Als bijvak kreeg Gert pianolessen van Wim Voogd. Daarnaast volgt Gert nog steeds privélessen muziektheorie bij de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini, zoals koordirectie en muziekgeschiedenis.

Inmiddels geeft Gert concerten door het gehele land, maar ook vanuit het buitenland krijgt hij steeds vaker uitnodigingen om daar te komen spelen.

 

 

Het programma in Voorthuizen vermeld werken van o.a. J.S.Bach, G.F. Händel, C. Saint Saëns, W.A. Mozart, J. Zwart  en P. Tjaikoski. Gert van Hoef zal ook twee eigen bewerkingen over bekende liederen ten gehore brengen.

De entree bedraagt € 6,- (kinderen tot 15 gratis)

Het concert begint om 19.30 uur.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten over het concert onder het genot van een gratis kopje koffie.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie