Afbeelding
Foto Henk Hutten

Van de Streek na dit seizoen naar SC Cambuur

2 mei 2014 om 21:18 Sport Sander van de Streek

BARNEVELD ,,Ik kon deze kans niet laten lopen. Prachtig dat ik naar SC Cambuur ga na dit seizoen.” Sander van de Streek verlaat Arnhem en verkast naar Leeuwarden, van de beloften van Vitesse naar het eerste elftal van Cambuur dus. De Barneveldse allrounder heeft in de Friese hoofdstad - waar Voorthuizenaar Dwight Lodeweges eerder dit seizoen opstapte als hoofdtrainer - een contract getekend voor de duur van twee seizoenen. Daar zit ook nog een optie in, voor een seizoen erbij. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in.” 

Door Jurre Jochemsen

De 21-jarige voetballer gaat naar zijn vierde club toe, na SDV Barneveld, Vitesse en Flora Tallinn in Estland. Voor die laatste vereniging kwam hij op huurbasis uit. Dit jaar speelt hij vaak mee met de beloften van Vitesse, daar waar hij sinds 2011 actief is. Waar heeft hij zijn overgang vooral aan te danken? ,,Nou, de laatste tijd ging het heel goed bij Jong Vitesse. Afgelopen maandagavond zijn we kampioen geworden in de A-divisie en de laatste zes wedstrijden heb ik altijd negentig minuten gemaakt. In die wedstrijden heb ik het goed gedaan en heb ik ook mijn goaltjes meegepikt. Erg mooi ook natuurlijk dat we kampioen zijn geworden.” 

Inmiddels is gisteravond duidelijk geworden dat Jong Vitesse een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld afgelopen seizoen. De titel is nu dus allerminst zeker. Welke straf de aanklager betaald voetbal Vitesse vanwege deze misstap oplegt, is nog niet bekend, maar de finale tegen Jong Feyenoord (om het algehele kampioenschap) gaat in ieder geval voorlopig niet door. Deze wedstrijden stonden op 5 en 12 mei gepland.

Zijn goede optredens in Jong Vitesse, dat getraind wordt door oud-spits John Lammers, bleven blijkbaar niet onopgemerkt. FC Dordrecht en De Graafschap waren concreet geïnteresseerd in de diensten van Van de Streek en daarnaast waren er ook nog andere clubs uit de Jupiler League (die de Barnevelder niet noemt), die belangstelling toonden voor de middenvelder. Hij was ver met De Graafschap. ,,Ik heb daar inderdaad een gesprek gehad, op dat moment had ik daar ook een goed gevoel bij. Toen kwam afgelopen week opeens Cambuur ‘om de hoek zeilen’. Toen is het wel heel snel gegaan.” 

Retourtje Leeuwarden

Na de wedstrijd om de titel afgelopen maandag tegen FC Dordrecht, die Jong Vitesse dus won, was een retourtje Leeuwarden gauw geregeld. ,,Ja, dat klopt. Dinsdagochtend heb ik een gesprek gehad met hoofdtrainer Henk de Jong. Daar werd ik gelijk heel enthousiast van. Een erg leuke man die houdt van voetbal en geen toneelspelletjes speelt. Het was een erg goed gesprek en samen met mijn zaakwaarnemer Hakim Slimani besloot ik de stap te wagen. Ik kijk er natuurlijk enorm naar uit om voor Cambuur te gaan spelen in de eredivisie. Helemaal top!”

Vertrouwen

De Barnevelder is allerminst bevreesd dat de overstap te groot is. ,,Nou, nee. Ik heb genoeg vertrouwen in mezelf. Ik heb me de laatste drie jaar ontzettend goed kunnen ontwikkelen bij Vitesse, op voetbalgebied maar ook op het fysieke vlak. Ook als ik met Vitesse 1 meetrain, merk ik dat ik mee kan komen met het niveau. Ik denk dus zeker dat ik de stap kan maken.” 

In Arnhem was het voor een jeugdspeler als Van de Streek bijzonder lastig om door te breken in het eerste, ook en vooral door de banden met Chelsea, waardoor er telkens spelers van buitenaf bijkwamen. De concurrentie in Arnhem was dan ook moordend. Dat zal in de Friese hoofdstad wellicht iets minder zijn, maar het is en blijft natuurlijk wel een eredivisionist. Feit is wel dat er een plekje vrijkomt op het middenveld omdat Marcel Ritzmaier, die dit jaar een vrij dominante rol speelt in Leeuwarden, terugkeert naar PSV. ,,Mij is verteld dat ze me hebben gehaald voor het middenveld. Ik zal vol de strijd aan moeten gaan voor een basisplaats en dat zal ik ook zeker doen. Aan mijn inzet heeft het nooit gelegen toch? Ik heb er ontzettend veel zin in!”

Meer over Sander van de Streek

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie