Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Verjongd SDV Barneveld wil top-zes halen

3 september 2014 om 20:49 Sport

BARNEVELD Met een flink gereviseerde, verjongde selectie gaat SDV Barneveld het dit seizoen weer proberen in de eerste klasse. Na de tamelijk verwachte, maar daarmee niet minder jammerlijke degradatie vanuit de Hoofdklasse, betracht hoofdtrainer Hans van Arum geduld voor het komende jaar. Toch verwacht hij zeker bovenin mee te draaien, maar directe promotie is niet meteen een doel op zich. In gesprek met de Lunterse coach en de nieuwe aanvoerder, Marciano Aalders. ,,Ik beschik over een frisse, gretige selectie met veel concurrentie in de groep."

Een seizoen om gauw te vergeten, zo betitelt Van Arum de afgelopen voetbalcompetitie. Het woord roerig is nog een understatement om de toestand op sportpark Norschoten van vorig jaar te beschrijven. Onrust rondom de trainerspositie, muitende spelers en punten die maar niet konden worden binnengesleept. ,,Onze groep was niet volwassen", blikt de coach terug. ,,We hadden veel tegenslagen en hebben uiteindelijk allemaal schuld aan de degradatie. Ja, ook ik uiteraard. Maar nu zijn de rijen gesloten en gaan we dit jaar weer voor het maximale in de eerste klasse. Vorig jaar was het eenvoudigweg niet goed genoeg en dat was een gemiste kans. Het klinkt clichématig, maar het is nu weer 'nieuwe ronde, nieuwe kansen.' Ik wil er alles uithalen dit jaar."

Dit doet hij met een flink verjongde spelersgroep. De tijden dat er elk jaar karrenvrachten aan nieuwe spelers binnenkwamen, zijn verdwenen. Jongens als Sven Mulder, Jeffrey van Deuveren, Adem Uzun en Ivar van Beek zijn erbij gekomen, spelers dus uit de eigen jeugd. ,,We willen inderdaad meer met jonge, eigen spelers aan de slag", vervolgt Van Arum. ,,Dat neemt niet weg dat er wel wat ervaring is bijgehaald, in de persoon van Robbin de Leeuw, Jacky Testa la Muta, Kevin Ooms, Marciano Aalders en Remco Speelziek. Dit soort spelers heb je sowieso nodig op dit niveau. Verder ben ik blij dat Erik Stolten, ook eigen kweek dus, weer helemaal fit is en dat we spelers als Youssef Atibi, Jeroen van Binsbergen en Niels Vlugt hebben kunnen behouden. Ik heb het gevoel dat er een ideale mix tussen de karakters en leeftijden aan het ontstaan is. Verder hebben we natuurlijk ook nog Paul Daalmeijer van Renswoude overgenomen. Die jongen kan zich hier uitstekend ontwikkelen, daar ben ik van overtuigd."

De Lunteraan spreekt van een ,,frisse, gretige selectie" met mogelijkheden. ,,De groep is verjongd, maar tegelijkertijd ook wel uitgebalanceerd. Er is concurrentie in de groep en dat is altijd goed. Ik verwacht dan ook zeker bovenin mee te draaien. De top-zes moet zeker te doen zijn." De bescheiden doelstelling is volgens Van Arum ingegeven door realiteitszin. ,,Het moet nog groeien allemaal, maar als het meezit gaan wij zeker meedoen om de prijzen. Wellicht gaan we verrassen. Maar we zullen inderdaad wat nederiger moeten zijn dan voorheen toen er werd geroepen dat we een stabiele Hoofdklasser moeten worden."

Ook de coach beseft dat er qua financiële mogelijkheden een pas op de plaats is gemaakt. ,,Er zit een bepaald maximum aan het geld. De spelers die zijn gehaald, moeten daadwerkelijk een meerwaarde hebben en dat was met name vorig jaar niet het geval. Maar het heeft wel tijd nodig om alle puzzelstukjes op de juiste wijze in elkaar te zetten."

De voormalig prof van onder meer Vitesse en RKC Waalwijk denkt wel een breekijzer te missen. ,,Voor de rest zit er ongelooflijk veel voetballend vermogen in de groep. Daar moeten wij het echt van hebben in deze competitie, waar we weer veel stugge ploegen tegenover ons zullen krijgen. In principe wil ik dominant gaan spelen, in tegenstelling tot het afgelopen seizoen waar we toch een ander spelletje speelden, meer afwachtend ook. In deze klasse moeten we in staat zijn om dwingender te spelen. In de voorbereiding hebben we dan ook veel getraind op balbezit." Maar wie moet de doelpunten maken dit jaar? ,,Spelers als Koen Faber, Jacky Testa la Muta en Remco Speelziek zijn zeker in staat te scoren. Maar nogmaals, daar ben ik nog niet helemaal uit."

Van Arum zal zich ook bezighouden met andere elftallen binnen SDVB. ,,Elke dag op het veld staan, blijft nog altijd het leukste wat er is. Wat dat betreft was het prachtig om in het betaald voetbal actief te zijn (Van Arum was hoofdtrainer bij AGOVV en interim bij Vitesse, red.). Maar hier bij SDVB kan en mag ik ook steeds meer, ik ben wel vier dagen op de club. Ik houd me namelijk ook bezig met de beste spelers van de C1 tot en met de A1. Dat is op de vrijdagavond, eens in de twee weken. Ik zie dan mooi wat er allemaal rondloopt hier op de club. Verder ben ik ook betrokken bij Jong SDVB, dat een heuse competitie gaan spelen op de dinsdagavond. Dit zijn zes tot acht wedstrijden en daar coördineer ik de zaken. We spelen tegen clubs als Bennekom, DOVO en IJsselmeervogels dus daar leren de spelers heel veel van."

Maar spookt een nieuw avontuur in het betaald voetbal niet door zijn gedachten? ,,Ach ja, wat moet ik daar nu op zeggen. Ik heb het hier bij SDVB uitstekend naar mijn zin en kijk het van jaar tot jaar aan."

Van Arum maakte in de voorbereiding bekend dat Marciano Aalders zijn aanvoerder wordt en daarmee de opvolger van de naar Lunteren vertrokken Marco Kints. De van Bennekom teruggekeerde SDVB'er (22) heeft zin in het nieuwe voetbaljaar. ,,Ja, dat heb ik zeker. Na een goed gesprek tussen de trainer en mij heb ik gekozen om weer terug te keren in Barneveld. Toch heb ik een goed jaar gehad bij Bennekom. Behalve in de beginfase van het seizoen heb ik heel veel gespeeld op Hoofdklasse-niveau. Ik heb dus weer veel geleerd." Aalders is er trots op dat hij tot captain is verkozen. ,,Ja, dat is natuurlijk hartstikke leuk. Aanvoerder zijn van deze prachtige club, vind ik geweldig. Ik voel veel waardering door deze keuze. Zij kennen mij en ik ken de club, dat is natuurlijk een groot voordeel. Wel is het natuurlijk jammer dat SDVB is gedegradeerd naar de eerste klasse. We hadden met zijn allen natuurlijk liever in de Hoofdklasse gespeeld." Toch verwacht het broertje van zaalvoetbalinternational Marinio ,,iets moois" komend seizoen. ,,Zeker weten, het wordt een leuk jaar met de nieuwe jongens die zowel van buiten als vanuit de jeugd zijn gekomen. De sfeer is goed en iedereen werkt hard. Ik weet zeker dat we bij de bovenste vijf gaan eindigen, met hopelijk uitzicht op meer. Iedereen wil promoveren uiteraard, maar ik denk dat we redelijk onbevangen dit seizoen in moeten gaan. Ik moet wel zeggen dat ik de meeste tegenstander niet zo goed ken. We zien het dus verder wel." En over zijn eigen rol. ,,Ik ben het beste als ik veel aan de bal kom, dat is duidelijk. Ik denk dan ook dat ik een centrale rol op het middenveld zal vervullen. Ik heb er veel zin in."

 

Selectie: Eliza Abraham, Marciano Aalders, Youssef Atibi, Brian Bakkenes, Ivar van Beek, Jeroen van Binsbergen, Johan Brink, Paul Daalmeijer, Jeffrey van Deuveren, Jan Doornbos, Koen Faber, Barry Geerts, Robbin de Leeuw, Sven Mulder, Kevin Ooms, Remco Speelziek, Erik Stolten, Jacky Testa la Muta, Coen Uyterwaal, Adem Uzun, Alwin Vanderlyde, Geert van de Veen, Lesley de Vette en Niels Vlugt.

Hoofdtrainer: Hans van Arum.

Assistent-scheidsrechter: Evert Bralts.

Fysiotherapeut: Arjan de Bruijn.

Assistent-trainer: Wilco van Dijk.

Elftalleiders: Berend Doest en Arie Keus.

Keeperstrainer: Vincent Grizell.

Sportfysio: Pieter Jansen.

Verzorger: Hilco Kalshoven.

Materiaalman: Aad Zwaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie