Concentratie bij de BDSV Open.
Concentratie bij de BDSV Open. Pauw Media

Ruim 130 denksporters in Oosterboshal

8 juli 2019 om 12:58 Sport

BARNEVELD De Oosterboshal stond zaterdag in het teken van de denksport. Ruim 130 schakers en dammers uit het hele land en ook verschillende internationale grootmeesters speelden mee met het BDSV Open, georganiseerd door de Barneveldse Dam- en Schaakvereniging (BDSV).

Het damtoernooi was zeer sterk bezet met veel grootmeesters, internationale meesters en zelfs oud wereldkampioen 2017, Alexander Schwarzman was van de partij. In een negen ronden durend toernooi won Jean Marc Ndjofang (2e geplaatst) uit Kameroen het toernooi, net voor Alexander Schwarzman uit Rusland. De voor Barneveld spelende internationaal meester Michiel Kroesbergen en Matthias de Kruijff Kruijf behaalden een zeer verdienstelijke vierde en vijfde plaats.
De tweede groep bij het dammen werd gewonnen door Barnevelder Bram Cysouw met een score van 14 uit 18. Op de vierde plaats eindigde Jur van Ginkel.
Internationaal meester Thomas Beerdsen en Stefan Bekker eindigden bij het schaken met een score van 7 uit 9 op een gedeeltelijke eerste plaats. In de tweede groep werd er een mooie strijd geleverd en Barnevelder Jasper Rijken wist deze groep op zijn naam te schrijven. In de 3e groep werden onder anderen Evert Bekebrede en de jonge Fabian Rijken gedeeld derde.
BIJZONDERE EDITIE Het toernooi is tegenwoordig een jaarlijks terugkerende terugkerend evenement met afsluitend een barbecue. Volgend jaar is er een bijzondere editie ter gelegenheid van het 85-jarig jubileum van de Barneveldse Dam- en Schaakvereniging.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie