Bestuur en parcourscommissie van Voorthuizen Loopt: van links naar rechts: Chris de Boer, Erthard van den Heuvel, Maarten van der Kamp, Dick Bunt, Matthijs van Loenen, Eveline van Ginkel, Marcel van de Braak, Inge Willemsen, Arjan van Middendorp, Nieko Versteeg, Reinier Rense en Denise van Rheenen.
Bestuur en parcourscommissie van Voorthuizen Loopt: van links naar rechts: Chris de Boer, Erthard van den Heuvel, Maarten van der Kamp, Dick Bunt, Matthijs van Loenen, Eveline van Ginkel, Marcel van de Braak, Inge Willemsen, Arjan van Middendorp, Nieko Versteeg, Reinier Rense en Denise van Rheenen. Voorthuizen Loopt

Voorthuizen Loopt haalt alles uit de kast

4 juli 2019 om 11:09 Sport

VOORTHUIZEN Volgende week zaterdag 13 juli barst in Voorthuizen het jaarlijkse hardloopfeest los. Centraal op het programma staan de hardloopwedstrijden voor kinderen en volwassenen. Maar sinds het succes van vorig jaar is de wandeltocht ook een vast onderdeel van deze sportieve dag. De organisatie haalt weer alles uit de kast om evenement tot een groot succes te maken.
,,Dit jaar hebben we ook hoogtemeters toegevoegd,” grapt Maarten van de Kamp, verantwoordelijk voor het parcours van Voorthuizen Loopt. Hij doelt daarmee op de gewijzigde situatie op de Wikselaarseweg waar voor de nieuwbouw van de wijk Wikselaarse Eng de weg een ruime meter omhoog loopt. Het parcours is ongewijzigd en de ronde is door de Atletiek Unie gecertificeerd op exact 2,5 kilometer. ,,Misschien is het dit jaar wel de laatste keer op het huidige parcours.” Vult van de Kamp aan. ,,De komst van de rondweg geeft gave mogelijkheden om volgend jaar de lopers midden op de Hoofdstraat te laten finishen. Net als vroeger.''
PROGRAMMA De dag begint om 13.00 uur met de start van de wandeltocht van 11 kilometer. Vanaf 14.00 zijn de sport en spel activiteiten op het Bunckmanplein gratis toegankelijk voor kinderen. Om 16.30 uur klinkt het startschot van de eerste Kidsrun. Om exact 18.00 uur zijn hardlopers voor de 5 kilometer wedstrijd aan beurt. De afsluiter is de 10 kilometer afstand. Die start om 19.15 uur. De prijsuitreikingen van de verschillende afstanden zijn direct na de diverse wedstrijdonderdelen.

COMPETITIE Voor zowel de 5 kilometer als de 10 kilometer staan de parcoursrecords op een scherpe tijd. ,,We zijn benieuwd of er iemand aan de tijden kan tippen volgende week,” vertelt Reinier Rense van de organisatie. Wat wel zeker is, is dat speciale lokale prijs “Kampioen van Voorthuizen” dit jaar een nieuwe winnaar krijgt. Het hardloopduo Rienk en Sharone Davelaar, die de titel al meerdere keren pakte, zijn er dit jaar niet bij. Sponsoren en andere bedrijven lopen in teamverband mee met de wedstrijden. De beste drie bedrijven op elke afstand vallen ook in de prijzen.
KINDEREN De Kidsruns zijn een belangrijke onderdeel van het programma. De afgelopen weken is er onder leiding van Be-Active, Loopgroep Voorthuizen en hardlooptrainer Parman Kasanredjo hard getraind door een grote groep kinderen. Naast de hardloopwedstrijden voor kinderen zijn er ook kinderactiviteiten op het Bunckmanplein die dit jaar een hele nieuwe invulling krijgen. Vanaf 14.00 uur kunnen ze hun straatvoetbal skills laten zien in de pannakooi en op de penaltyshot baan. Ook is er een ringwerpspel en een springkussen. Voor de kleinsten is er een mobiele ballenbak. ,,Alle activiteiten die we organiseren voor kinderen zijn gratis,” aldus Rense.
Na het hardlopen zorgt de gezamenlijke horeca ervoor dat de deelnemers en supporters kunnen ontspannen. ,,Het eerste drankje voor de deelnemers is van ons, dat hebben ze wel verdiend,” vertelt Denise van Rheenen van grand café De Bunckman in Voorthuizen. Zij neemt het stokje over van Rein Bakker die zes edities de kar trok voor horeca-activiteiten tijdens het evenement. ,,Met live muziek wordt het vast heel gezellig op het plein.” Speciaal voor hardlopers en supporters is er een Indische satébuffet. Voor de kinderen die lekkere trek hebben zijn er ook hotdogs verkrijgbaar.

WANDELEN De wandeltocht die vorig jaar voor de eerste keer werd gehouden is enthousiast ontvangen. Op verzoek van de deelnemers hebben we de afstand vergroot naar ruim 11 kilometer. Ook dit jaar werken we samen met Stichting Wandelsport Schuiteman om een mooie route uit te stippelen” vertelt Rense.
Deelnemen kost 2,50 euro en inschrijven kan online of op de dag zelf bij het inschrijfbureau. De start is vanaf 13.00 uur en de wandelaars mogen tot 16.00 uur finishen onder de boog op het hardloopparcours.

INSCHRIJVEN Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd of wandeltocht via www.voorthuizenloopt,nl/inschrijven. Op 13 juli is inschrijven ook mogelijk bij de inschrijfbalie. Wandelaars kunnen hier vanaf 12.30 uur terecht, hardlopers vanaf 14.00 uur voor na-inschrijven of het ophalen van de startnummers.

De start van de eerste wandeltocht in 2018.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie