Fleur van den Dikkenberg met Bazinni
Fleur van den Dikkenberg met Bazinni RSVB

RuiterSportVereniging Barneveld e.o. levert twee dressuur Kringkampioenen

1 juli 2019 om 10:51 Sport/sport Deel je nieuws

Op het prachtige terrein van Stal Lozeman in Putten vond zaterdag het kampioenschap van Kring West Veluwe afdeling Paarden plaats. Tevens was dit de derde selectiewedstijd voor afvaardiging naar de Regiokampioenschappen Gelderland, welke plaatsvinden op 2 en 3 augustus in Zieuwent.

De organisatie had in verband met de hitte extra maatregelen getroffen voor het welzijn van ruiter en paard. Zo waren er extra drinkbakken, koelplaatsen en werd er ’s ochtends vroeg gestart voor de ergste warmte uit. De gebruikelijke prijsuitreiking te paard werd vanwege het hitteplan afgeschaft.

Bij de dressuur wisten de dames Nienke Versteeg en Fleur van den Dikkenberg de kampioenstitel op hun naam te schrijven. Nienke (foto 2) stuurde haar knappe vos Hommage d’Apache (v. Apache) in de klasse L1 tijdens de eerste selectiewedstrijd nog naar een 2e plaats, maar de overwinningen tijdens de tweede en derde selectie bezorgden haar het kampioenslint en bijbehorende stalplaat.

In de klasse L2 leverde Fleur van den Dikkenberg (foto 1) een topprestatie door met haar Bazinni (v. Florencio) maar liefst alle drie de selectiewedstrijden op haar naam te schrijven. Ook zij mag zich daarmee terecht kringkampioen 2019 noemen.

Tevens verschenen aspirant lid Palesa van Leeuwen en Easten aan de start in de klasse L1 en wisten zich te plaatsen voor afvaardiging naar de regiokampioenschappen. Eerste reserve is Isabelle Harbers met Ocean Royal (L2). In de discipline springen gaan we Esmee Oosterloo en haar twee paarden Eyecatcher (v. Unaniem) en Kingsize (v. Indoctro) terug zien op de regiokampioenschappen klasse B.

Op 6 en 7 juli a.s. zullen de ponyruiters van RSV Barneveld e.o. in Hoevelaken gaan strijden om kampioenstitels en afvaardigingen.

Nienke Versteeg met Hommage d'Apache
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie