Afbeelding
Pauw Media

Zeumeren Moddert past programma aan vanwege hitte

28 juni 2019 om 09:25 Uit-cultuur/nieuws

VOORTHUIZEN Bijna zevenhonderd deelnemers verschijnen zaterdag aan de start van obstakelrun Zeumeren Moddert. Vanwege de verwachte hitte heeft de organisatie een aantal heats geschrapt. Ook worden er extra schaduwplekken, waterposten en koelplekken met ventilatoren gerealiseerd, meldt organisator Thijs van Huigenbos.

Tijdens Zeumeren Moddert leggen deelnemers een parcours vol hindernissen af. In totaal zijn er dertig obstakels, zowel op het land als in het water. Deelname aan Zeumeren Moddert is puur voor de lol, er is geen wedstrijdelement.

MODDER Het evenement op recreatieterrein Zeumeren start om 9.00 uur met twee kidsruns, waarna ook de volwassenen in actie komen. Per heat zijn er maximaal zestig deelnemers. Vanwege de verwachte hitte zijn de heats van 15.40 uur en later afgelast. Hoewel het door het warme weer overal droog is, zal de modder morgen niet ontbreken. ,,Daar wordt uiteraard voor gezorgd'', zegt Van Huigenbos.

HORECATERREIN De organisator hoopt dat veel toeschouwers de deelnemers komen aanmoedigen. ,,De toegang is gratis en er is een gezellig horecaterrein.''

Zeumeren Moddert vindt voor de tweede keer plaats. De editie van vorig jaar trok een kleine zeshonderd deelnemers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie