Doelman Johan Jansen eindigde met GVVV op de tiende plaats. ,,Misschien zijn we vastgeroest.
Doelman Johan Jansen eindigde met GVVV op de tiende plaats. ,,Misschien zijn we vastgeroest." Ted Walker

'Het moet volgend jaar beter'

21 juni 2019 om 13:12 Sport

BARNEVELD Het mag dan wel zomerstop zijn; dat weerhoudt Johan Jansen er niet van om zich twee keer per week helemaal af te laten beulen. De Barneveldse doelman van tweede divisionist GVVV wil in conditie blijven en heeft de juiste personal trainer gevonden. Hierdoor hoopt hij volledig fit aan het nieuwe seizoen te beginnen, want het moet anders bij de Veenendaalse topamateurclub. ,,Afgelopen seizoen hebben we geen rol van betekenis gespeeld."

Jeroen van der Veer

Eindelijk is het zomerstop. De 30-jarige Jansen keek er naar uit en dat was niet alleen omdat de clubresultaten tegenvielen. Het familiemens heeft door de voetbalvrije dagen eindelijk tijd om zijn twee kinderen en vrouw vaker te zien. ,,Ik heb een eigen bedrijf en kom vaak laat thuis. Doordat ik drie keer in de week train, zag ik ze niet zo vaak. Ik kwam thuis, ging snel wat eten en moest trainen. Dat vind ik het enige nadeel van het topniveau."
Toch hoor je niemand in het gezin er écht over klagen. Zij hebben een juiste manier gevonden om ermee te dealen, maar ze vinden het wel fijn dat de ex-speler van onder meer SDVB en Terschuurse Boys nu vaker thuis is. Terwijl hij zijn dochter in zijn armen heeft, blikt de doelman terug op een seizoen waarinj GVVV tiende werd. ,,Dit is misschien wel het minste seizoen van mijn tijd in Veenendaal. Waar dat aan heeft gelegen? Niemand kan de vinger erop leggen, maar die mening wordt breed gedragen."
KLEURLOOS Als een keeper vaak man van de wedstrijd wordt, klopt er vaak iets niet in de ploeg. Toch ontving Jansen regelmatig die bekroning en dat leverde hem aan het eind van de rit de prijs 'speler van het jaar' op. ,,Natuurlijk vind ik dat leuk. Je bent daar met de spelers onderling wel een beetje mee bezig. En eerlijk is eerlijk; persoonlijk heb ik best een goed seizoen gedraaid. Tegen HFC en Jong Vitesse maakte ik twee blunders, maar verder was het altijd wel een 7'tje."

Zijn medespelers scoorden minder goed in het clubklassement en dat viel ook Jansen op. ,,Als een keeper speler van het jaar wordt, zegt dat alles. Aan het begin van dit seizoen hadden we mooie ambities, maar daar is niets van terecht gekomen. Misschien hebben we een 'klootzak' in de selectie gemist. Iemand die met zijn vuist op de tafel slaat als het niet goed gaat. Onze kracht is het gegeven dat enkele spelers al jaren bij de club lopen, maar dat kan ook een valkuil zijn. Dat je vastroest."
KRIEBELEN Hoe dan ook; het moet volgend seizoen anders. Ondanks dat hij een prima seizoen keepte, wil de Barnevelder een nog beter voetbaljaar draaien. Daarom traint de doelman in de zomer door bij Dojo Huigenbos in Voorthuizen. ,,Op woensdag en vrijdag een uur stuk gaan; heerlijk. Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk ging vinden. Verder is het natuurlijk genieten dat ik die kleintjes vaker zie. We zijn net toevallig terug van vakantie", zegt Jansen, terwijl hij naar zijn arm wijst. ,,Zo bruin ben ik nog nooit geweest. De gehele zomerstop ga ik geen bal vangen, al moet ik wel eerlijk bekennen dat het weer begint te kriebelen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie