Tineke Moesbergen (midden): ,,Dit jaar hebben we gekozen voor een project in Malawi, omdat enkele ondernemers een project ondersteunen onder de naam Stichting Raise.''
Tineke Moesbergen (midden): ,,Dit jaar hebben we gekozen voor een project in Malawi, omdat enkele ondernemers een project ondersteunen onder de naam Stichting Raise.'' ...

'Geheel verzorgde avond voor het goede doel'

21 juni 2019 om 10:33 lokaal

VOORHUIZEN Dit weekend staat de vijfde editie van Voortbruisen op de agenda. Het benefietevenement, dat vanuit de Ondernemers Vereniging Voorthuizen wordt georganiseerd, staat deze keer in het teken van de Stichting Raise, die goed werk doet in Afrika. Tineke Moesbergen van de organisatie heeft er zin in: ,,De gasten kunnen genieten van muziek en een walking diner, verzorgd door de lokale horeca.''

Leeftijd: 67 jaar
Woonplaats: Voorthuizen
Burgerlijke staat: Gehuwd
Vrijwilligerswerk: Bij Voortbruisen
Wat houdt Voortbruisen in? Voortbruisen is een vanuit de Ondernemers Vereniging Voorthuizen georganiseerd goede doelen-evenement. Voor dit evenement kunnen kaarten van 100 euro per stuk gekocht worden. Daarvoor krijgen de gasten een geheel verzorgde avond met muziek en een walking diner, verzorgd door de lokale horeca. Onze onkosten voor deze avond zijn laag aangezien we veel gesponsord krijgen of alleen de inkoop betalen. Het overgrote deel van het geld gaat naar het goede doel.

Wat is uw rol tijdens het evenement? Ik ben één van de vijf teamleden die de afgelopen 5 jaar invulling aan het evenement heeft gegeven. Elk jaar kiezen we een (lokaal) goed doel. Het is ook een uitdaging om het evenement elk jaar op een andere locatie te laten plaatsvinden.

Voor welk goed doel is dit jaar gekozen? Dit jaar hebben we gekozen voor een project in Malawi, omdat enkele ondernemers uit Barneveld en Voorthuizen een project ondersteunen onder de naam Stichting Raise. Zij bieden sinds 2008 ondersteuning aan het Project Grace Farm. Hier wordt werkgelegenheid gecreëerd voor de lokale bevolking. En eveneens hebben ze de zorg voor weeskinderen die daar een thuis hebben en een opvoeding krijgen. Sinds 2017 is er een school waar de jongere kinderen onderwijs krijgen. Op stichtingraise.nl is meer informatie over dit prachtige initiatief te vinden.

Waarom hebben jullie juist voor dit doel gekozen? Wij hebben de ondernemers gesproken die direct betrokken zijn bij Stichting Raise en wij erg onder de indruk waren van de manier waarop zij zo gemotiveerd zijn om de bevolking te stimuleren en te leren om in hun eigen onderhoud te voorzien.

Hobby’s: Schilderen en golfen
Drie belangrijkste apps op telefoon? WhatsApp, Telefoon en Google
Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Een cruise maken
Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Met Madeleine Albright. Ik heb haar nieuwste boek gelezen en vind haar een geweldige en interessante vrouw.
Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Geen idee maar ik hoop dat ze vinden dat ik er nog goed uit zie, haha.
Lijfspreuk: ‘Pluk de dag’
Wat is uw definitie van geluk? Geniet ook van de kleine en gewone dingen.
Wat is uw slechtste gewoonte? Ik ben soms wat ongeduldig.
Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Leuke dingen voor in huis en in de tuin en kleding.
Welk tv-programma wilt u niet missen? De programma’s Five days inside en het Rotterdam project van Beau van Erven Dorens vind ik mooi.
Favoriete Netflix-serie? Peaky Blinders en La casa de Papel

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Onze meivakantie in Samnaun in Zwitserland. Daar ben ik ten huwelijk gevraagd. Ik was stomverbaasd en had het niet verwacht.
Wat was als kind uw droomberoep? Als kind wilde ik onderwijzeres worden.
Wie is uw grote voorbeeld? Ik denk mijn moeder. Mijn ouders hebben het niet breed gehad in het begin van hun huwelijk. Mijn vader werkte overdag en 's avonds studeerde hij. Mijn moeder moest van het kleine inkomen toch rond zien te komen en dat lukte haar met de nodige creativiteit.
Wat is uw favoriete muziek? Sting, Rod Steward, Tina Turner, Robbie Williams. Ik kan nog wel even doorgaan. Ik luister ook naar verschillende radiozenders, afhankelijk welke DJ er op is. De ene keer 538, Qmusic of radio 10.
Waar kunnen ze u voor wakker maken? Alleen als ik de Staatsloterij gewonnen heb. Anders laten ze me maar lekker doorslapen.
Favoriet eten? Italiaans eten vind ik heerlijk en ook allerlei verse salades.
Als u het voor het zeggen had in de gemeente Barneveld, wat zou u dan als eerste veranderen? Ik zou willen dat er meer ambulances zijn, zeker in de zomer.
Wat zou u doen met een miljoen? De kinderen wat geven, misschien de badkamer verbouwen en af en toe heerlijk op vakantie. En een donatie geven aan een goed doel.
Wat is uw grootste ergernis? Appende fietsers, appende automobilisten: levensgevaarlijk. En als je uit eten gaat dat mensen hun mobiel op tafel leggen en er constant op kijken, heel irritant.
Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Boeken, eten, drinken en muziek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie