Woensdagmiddag en -avond vergaderde de Barneveldse gemeenteraad over de Kadernota, het toekomstplan voor de komende vier jaar.
Woensdagmiddag en -avond vergaderde de Barneveldse gemeenteraad over de Kadernota, het toekomstplan voor de komende vier jaar. Wouter van Dijk

Raad: Verhoging toeristenbelasting een jaar uitgesteld

19 juni 2019 om 23:02 lokaal

BARNEVELD Na bijna zeven uur vergaderen stemde de Barneveldse gemeenteraad woensdagavond unaniem in met de Kadernota 2020-2023, het toekomstplan voor de komende vier jaar. In totaal 38 voorstellen dienden de fracties in. Twee wijzigingen en twaalf moties haalden uiteindelijk de eindstreep. Gediscussieerd werd er over tal van onderwerpen, van toeristenbelasting tot komgrenzen, en van lachgas tot plastic vuilniszakken.

Wouter van Dijk

Zo stemde een raadsmeerderheid voor het plan om de door het college voorgestelde verhoging van de toeristenbelasting (25 cent extra per overnachting) met één jaar uit te stellen én om het gereserveerde geld voor een overdekte jeu de boulesbaan (615.000 euro) in te zetten voor een algemenere sportaccommodatie, waar niet alleen Petanque Barneveld wat aan zou hebben, maar bijvoorbeeld ook de Barneveldse Dam- en Schaakvereniging en skeelervereniging 't Grieze Veen.

Daarnaast gaf een raadsmeerderheid het college woensdagavond twaalf uiteenlopende opdrachten mee, over onder meer een verbod op lachgas, vaart in vergroening van Voorthuizen, verplaatsing van de bebouwde komgrens op de Wesselseweg in Barneveld, verbetering van de informatievoorziening over vaccinatie tegen kinderziekten, de toekomstbestendigheid van het zwembad in De Glind en een groene golf op de weg tussen Barneveld en Voorthuizen.

En er waren daarnaast tal van voorstellen die het niet haalden of vóór stemming werden ingetrokken. Plannen van Lokaal Belang bijvoorbeeld om snel de Kampstraat in Barneveld aan te pakken of grote bomen te planten in de dorpen, konden niet op bijval rekenen. 

Morgen in deze krant meer over de Kadernota, ingezoomd op tal van onderwerpen die besproken werden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie