VVOP-speler Daquillio de Gama (blauw-wit) speelt volgend seizoen bij SDV Barneveld.
VVOP-speler Daquillio de Gama (blauw-wit) speelt volgend seizoen bij SDV Barneveld. Guido de Boer

'Alle reacties waren positief'

18 juni 2019 om 11:34 Sport

BARNEVELD ,,Ik ga natuurlijk voor een basisplek en ben gehaald voor beide flanken.” Net voor het sluiten van de markt heeft SDV Barneveld de selectie versterkt met Daquillio De Gama. De 26-jarige aanvaller uit Voorthuizen speelde altijd voor VVOP en kijkt uit naar zijn Barneveldse avontuur. ,,De reacties die ik kreeg, waren allemaal positief. Ja, dat vond ook ik verrassend.”

Jurre Jochemsen

De snelle aanvaller kwam vanuit de jeugd in het eerste elftal. De Gama heeft in acht seizoenen 42 competitie doelpunten gemaakt voor VVOP.
Met de komst van de zoon van een Surinaamse moeder en Colombiaanse vader heeft SDVB de selectie voor komend seizoen compleet. De opengevallen plek van verdediger Wesley de Laat (blijft bij Sparta Nijkerk) wil de technische staf van SDVB intern invullen.
De Gama heeft wel een tijdje getwijfeld over de overgang, zo eerlijk wil hij wel zijn. ,,De enige reden dat ik het doe, is omdat het een niveau hoger is. Ik wist al een poosje dat ze belangstelling hadden, dat had ik via via begrepen. Afgelopen dinsdag kreeg ik een bericht en op woensdag had ik een gesprek, onder meer met hoofdtrainer Johan de Man.” Diezelfde avond besloten beide partijen met elkaar in zee te gaan. Toch waren er in de periode daarvóór dus de nodige twijfels. ,,Ja, dan praat je toch al gauw over de sentimenten tussen beide clubs”, zo kopt de rappe aanvaller de bal in. ,,Maar ambitie heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. En de aard van de reacties valt me ook heel erg mee.” Wat heet, de volgens hem ‘vele’ reacties waren zelfs allemaal positief. ,,Dat vond ook ik verrassend”, vertelt de docent aan het Groevenbeek College in Ermelo. ,,Ze gunnen het me blijkbaar van harte en snappen de keuze. Ik moet zeggen dat ik daar ook wel blij mee ben. De teamgenoten van VVOP 1 zijn vrienden en daar sta ik op zaterdagavond ook mee in de kroeg. Ik was best een beetje bang voor hun reacties, dat geef ik zeker toe.”
KWELLING Toch kwelt de degradatie van de Voorthuizenaren. Hij heeft echter niet het gevoel dat hij een zinkend schip verlaat. ,,Laat ik eerst zeggen dat ook ik een ‘negatief steentje’ heb bijgedragen afgelopen seizoen, ik heb geen topjaar gehad. Ik wilde samen met andere ervaren jongens als Nick Hoogebeen, Jeffrey Davelaar en Jeroen Peer de boel op sleeptouw nemen, maar daar ben ik helaas onvoldoende in geslaagd. Ik ben echter zeker van het feit dat ze meteen zullen promoveren volgend seizoen. Ze hebben in John Martens werkelijk een fantastische trainer, wij als spelers hebben hem te vaak in de steek gelaten. Maar ze gaan flierefluitend promoveren, dat weet ik zeker.” Hij steekt nog meer de loftrompet over zijn coach. ,,Hij is zelfs de beste trainer met wie ik ooit heb gewerkt, zijn oefenstof en besprekingen waren gewoon super. Nogmaals, wij als spelers hebben hem teleurgesteld en niet andersom.”
BASIS In het verleden waren er meer spelers uit de regio die het bij SDVB gingen proberen. Niet zelden was het een teleurstelling, met als meest recente voorbeeld Gydo Vos die het probeerde vanuit Terschuurse Boys. ,,Ik ben niet bang”, zo sluit de voetballer vol bravoure af. ,,Ik ben namelijk overtuigd van mijn kwaliteiten en weet dat ik op beide flanken uit de voeten kan. Veel spelers ken ik nog niet van SDVB, maar dat komt wel. Ik weet wel dat het fantastische voetballers zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie