Nick Catsburg bezorgde de monteurs van Team MTEK het nodige werk.
Nick Catsburg bezorgde de monteurs van Team MTEK het nodige werk. ANP Foto

Catsburg parkeert BMW in bandenstapels op Le Mans

14 juni 2019 om 11:11 Sport

LE MANS Nick Catsburg heeft zijn werkgever een slechte dienst bewezen. De ex-Voorthuizenaar parkeerde de BMW M8 van Team MTEK donderdagavond tijdens de laatste kwalificatiesessie voor de 24 Uur van Le Mans in de bandenstapels.

Catsburg en zijn teamgenoten Martin Tomczyk en Phillip Eng beginnen de race in de GTE Pro-klasse.vanaf de 16e plaats. In het totaalklassement staat de equipe 44e.
Marco Sorensen (Aston Martin) mag van pole-position starten in de GTE Pro-klasse.
Toyota heeft de volledige eerste startrij in de wacht gesleept voor de 87e 24 uur van Le Mans. Kamui Kobayashi (met teamgenoten Mike Conway en José Maria Lopez) wist de Toyota TS050 Hybrid als snelste rond het Circuit de La Sarthe te sturen tijdens de kwalificatie voor de Franse autosportklassieker.
Teamgenoot Kazuki Nakajima moest op +0.411s achterstand genoegen nemen met de tweede tijd. De Japanner won vorig jaar met teamgenoten Fernando Alonso en Sebastien Buemi de race. Zij vormen ook dit jaar een equipe.
Nederlander Renger van der Zande zal de race met de bolide van DragonSpeed als zevende aan mogen vangen.

In de LMP2-klasse ging de pole-position naar het team van Graff. Tristan Gommendy stuurde de Oreca naar de snelste tijd. De G-Drive-bolide van Le Mans-debutant Job van Uitert eindigde als zesde. Ho-Pin Tung start de race vanaf de achtste plek in de auto van Jackie Chan DC Racing.
Racing Team Nederland met Nyck de Vries, Giedo van der Garde en Frits van Eerd legde beslag op de negende startpositie.

In de GTE AM-klasse is de pole voor de Porsche van Dempsey-Proton Racing. Jeroen Bleekemolen eindigde de kwalificatie met de Ford GT op een negende plek in de GTE AM-klasse.

De 24 uur van Le Mans gaat zaterdag om 15.00 uur van start. De legendarische autorace wordt in zijn geheel uitgezonden op Eurosport en op RTL 7.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie