Afbeelding
Pauw Media

Revival wint derby bij Spirit

2 juni 2019 om 21:43 Sport

VOORTHUIZEN/TERSCHUUR Revival heeft met een verrassende en welkome overwinning behaald in de derby tegen Spirit. In Voorthuizen won de underdog met 15-18, waardoor het handhaving in eigen hand houdt.

,,Spirit is een goede eersteklasser, Revival is een modale tweedeklasser'', schetst Revival-coach Bert van Drongelen de verhoudingen tussen de twee buren. Spirit ontving zaterdag dan ook als favoriet de Terschuurse ploeg, waarvan veel supporters de kleine acht kilometer eveneens hadden afgelegd.

Ondanks het feit dat Spirit over meer kwaliteit beschikt, nam Revival de leiding in Voorthuizen. Dat had ook deels te maken met de vele kansen die Spirit niet wist te verzilveren. Al slaagde de thuisploeg er vlak voor rust toch in de leiding te nemen.

Revival kwam echter sterk uit de kleedkamer en nam het initiatief weer over, om een gat van vier punten te slaan. ,,Daarna heb ik de mooiste, lelijkste tien minuten korfbal ooit gezien'', vertelt een lachende Van Drongelen. ,,Elke aanval duurde zeker twee minuten. Het was niet mooi, maar wel effectief om de winst binnen te halen.''

Spirit-coach Ferry Hakstege stelt dat Revival verdiend heeft gewonnen: ,,Iedereen had bij ons een goede intentie, maar wij schoten vooral heel slecht. Revival heeft terecht gewonnen.'' Ondanks het verlies kregen Danny van Burken en Richard van Beek nog een mooi afscheid na deze laatste thuiswedstrijd van Spirit.

OP HET SPEL Waar Spirit nog om de eer speelt, staat voor Revival nog een handhavingswedstrijd op het spel. ,,We hebben met deze winst een goede stap gezet, maar zijn er nog niet. Wij moeten er in de laatste wedstrijd tegen Zwart Wit staan'', aldus Van Drongelen.

Doelpunten Spirit: Danny van Burken 3, Richard van Beek 3, Michel Kieft 2, Rutger Sloothaak 2, Rens Terpstra 2, Eline Kieft 1, Linda van Puurveen 1, Rosalie van der Stege 1.

Doelpunten Revival: Wilko Jansen 6, Eric van de Glind 4, Maaike van Veldhuizen 2, Eltjo Lozeman 2, Martin Verkerk 2, Ilse van 't Bosch 1, Laura Ringeling 1.