Afbeelding
...

Lokaal Belang peilt meningen over traditie Luilak

3 mei 2019 om 14:54 lokaal

BARNEVELD De lokale partij Lokaal Belang (LB) wil weten wat Barnevelders vinden van Luilak, de jaarlijkse traditie waarbij jeugdige inwoners op Koningsdag zeer vroeg in de ochtend met luidruchtige brommers door de straten scheuren. Via een online enquête vraagt LB inwoners te reageren.

LB komt met het initiatief voor een enquête, daags na publicatie van een ingezonden brief van Jaap Dusschooten, vrijdag in deze krant. De bewoner van een verzorgingshuis gaf in die brief aan afgelopen Koningsdag zeer veel last te hebben gehad van Luilak en betitelt dit als pestgedrag. Zijn brief leverde via sociale media veel reacties op van zowel voorstanders ('het is maar één keer per jaar') als tegenstanders ('asociaal, afschaffen').

Lokaal Belang wil naar eigen zeggen tussen voor- en tegenstanders de verhoudingen horen. Met de gegevens uit de enquête kan de partij naar eigen zeggen verdere stappen zetten. Via de enquête (tot dinsdag 12.00 uur te vinden op www.lokaal-belang.com) kan iedereen zijn of haar mening geven:

A: 'Geen probleem met Luilak. Het is een traditie van één keer per jaar. Laat de jongeren hun gang gaan.'

B: 'Luilak moet één keer per jaar kunnen, maar ernstige overlast moet wel beperkt worden. De gemeente moet in overleg met de jongeren en afspraken maken over de starttijd, het ontzien van verpleeghuizen en andere kwetsbare locaties en aanpak van wangedrag.'

C: 'Luilak is niet leuk en veroorzaakt erge overlast. De start van Koningsdag wordt hierdoor verpest. De gemeente moet dit voortaan verbieden en optreden als het toch gebeurt.'

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie