De familie Dijkman woont in een groene omgeving, met de bebouwde kom van Barneveld binnen handbereik.
De familie Dijkman woont in een groene omgeving, met de bebouwde kom van Barneveld binnen handbereik. Pauw Media

Verhuisverhalen: 'Toen ik 13 was, vond ik dit huis al mooi'

26 april 2019 om 20:21 Nieuws

BARNEVELD Omgeven door mooie landerijen, maar met de bebouwde kom van Barneveld binnen handbereik genieten Maarten (34), Anne-Marije (32) Dijkman en hun drie zonen (11,7 en 3) van hun nieuwe huis aan de Nederwoudseweg in Lunteren.

Linda van Maanen

Vorig jaar zomer kocht het jonge gezin dit vrijstaande huis uit 1960 - met een perceeloppervlak van maar liefst 2200 m2 - en sinds februari zijn ze hier gesetteld. ,,Wij woonden echt prima in een 2-onder-1-kap aan de Vellerselaan. Dat huis was helemaal klaar en mooi strak. We waren niet bewust op zoek toen dit huis ineens op ons pad kwam omdat een vriend ons tipte'', zegt het stel. Het bijzondere is dat Maarten dit huis al kende. Als 13-jarig jongetje maaide hij er het gras, deed de tuin en waste de auto's. ,,Ik herinner me dat ik water pakte uit de kraan, die er nu nog steeds is. Ik vond het toen al een mooi huis, maar dacht niet dat Anne-Marije dit ooit zou willen." En Anne-Marije liep inderdaad niet direct over van enthousiasme. ,,Ik zag dat er héél moest gebeuren en het was erg hokkerig. Tegelijkertijd zag ik ook hoe idyllisch en sfeervol het is. Hoe gaaf om eindelijk m'n eigen moestuin te hebben én hoe dichtbij de school van onze jongens staat. Het totale plaatje klopte wel gewoon", zegt Anne-Marije, opleidingscoördinator bij Neboplus. De belangrijkste reden om tot aankoop over te gaan, is de grote (bedrijfs)ruimte vanwege de kapschuur op het erf. ,,Ik ben zelfstandig hovenier, dus mijn aanhanger, auto en alle overige spullen kan ik hier gemakkelijk kwijt", aldus Maarten. Zowel de koop van deze woning als de verkoop van hun eigen huis werd naar alle tevredenheid geregeld via Bernd van Hardeveld.

ETEN UIT EIGEN TUIN Ze zien overduidelijk dat de vorige bewoner tijd én vooral heel veel liefde in de tuin heeft gestopt. Er staat een prachtige rozentuin en een boomgaard met een groot aantal oude ras fruitbomen, nu vol in bloesem. ,,Ik ben gek op koken. Hoe leuk is het om te koken met groentes uit je eigen tuin?! We aten vorige week asperges, die we 's ochtends uit onze grond haalden. Verder hebben we frambozen, bessen, aardappels, bietjes, sla, spinazie, noem maar op. De vorige bewoners haalden per seizoen vierhonderd kilo's aan appels uit de boomgaard, daar maakten ze onder meer appelsap van. Ik heb dus wat te doen…Ja, ik kijk er enorm naar uit om lekker in die moestuin en boomgaard bezig te zijn", vertelt ze opgetogen.

KLUSWERK ,,We hebben als eerste de knalrode schouw in de woonkamer witgeverfd en boven dubbelglas gezet. Inmiddels ben ik begonnen met het bouwen van twee slaapkamers in de aangebouwde schuur voor onze twee oudsten. Verder gaan we deze zomer de daken vervangen door nieuwe dakpannen en isolatie. Boven komt nog een keer een nieuwe badkamer en van twee slaapkamers maken we er één. En de keuken is ook wel gedateerd ja, dat moet wat mij betreft niet te lang duren", zegt Maarten over zijn plannen. Er moet dus nog wel wat gebeuren, maar ze nemen de tijd. Het idee is namelijk om hier nooit meer weg te gaan. ,,Ze zouden ons nergens meer blij mee maken dan hier te wonen.''

Aangeboden door: Van Hardeveld Makelaardij

De rode schouw in de woonkamer is wit geverfd.
De woning aan de Nederwoudseweg heeft een heerlijke tuin.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie