Marieke van den Brink: „Wij willen voortdurend op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het kappersvak.
Marieke van den Brink: „Wij willen voortdurend op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het kappersvak." Eigen foto

Kapsalon By Marieke: creatief met kleur

1 mei 2019 om 17:31 Nieuws

ACHTERVELD Op de voorgrond treden. Daar houdt ze niet van. Professioneel haar werk doen. Dat is waar Marieke van den Brink het liefst mee bezig is. Toch, als we terugblikken op de afgelopen twintig jaar, komen de verhalen los. „Pas 22 was ik toen ik een kapsalon over kon nemen, maar ik had toen absoluut geen plannen om voor mezelf te beginnen."

Misschien was haar stap een beetje impulsief, vindt Marieke, maar ze heeft er geen moment spijt van. Achttien jaar werkte ze vervolgens in een salon aan de Hessenweg. Twee jaar geleden verhuisde ze naar een nieuwe locatie. „Op de plek van de oude coöperatie aan het C.M. de Vorplein in Achterveld kwam een aantrekkelijke ruimte beschikbaar. Die kans wilde ik niet laten lopen."

HEERLIJKE LICHTE RUIMTE Anders dan bij de start van haar eigen zaak ging Marieke dit keer niet over één nacht ijs. „Maar ik vond het tijd om te kunnen groeien en mijn bedrijf nog verder te professionaliseren. Nu we hier zitten denk ik vaak, prima keuze, wat een heerlijke lichte ruimte. Echt, we zijn er enorm op vooruit gegaan."

Haar klanten moesten misschien wel wennen aan de verhuizing, maar toen ze merkten dat de sfeer van weleer niet verloren was gegaan, bleken de aanvankelijke reserves snel verdwenen. „Mijn collega's - zonder hen ben ik nergens - en ik vonden het belangrijk dat de gezelligheid die zo bij onze salon past, behouden zou blijven. Dat vinden we nog steeds en dat waarderen onze klanten." Tevreden achterover leunen is er niet bij, benadrukt Marieke, want voortdurend blijven zij en haar team zich op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in het kappersvak. „Permanentjes doen we vrijwel niet meer. Wel zijn we heel creatief bezig met kleur. In tegenstelling tot het verleden weten klanten vaak goed wat zij willen en hebben zij zich terdege geïnformeerd over de mogelijkheden. toch staan ze open voor onze adviezen. Juist dat maakt ons vak zo leuk."

Marieke benadrukt dat ook heren welkom zijn in haar kapsalon. Niet alleen kunnen ze hun haar laten knippen, ook voor een scala aan huid- en haarverzorgingsproducten kunnen ze er terecht. En de toekomst? „Voorlopig wil ik met mijn collega's vooral genieten van onze nieuwe vestiging. Daarnaast specialiseren we ons verder op het gebruik van kleuren. Belangrijkste is dat de klant zich bij ons welkom blijven voelen. Daarom wil ik vooral een laagdrempelige salon blijven."

www.by-marieke.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie