Bij de eerste stap over de vloer waren Petra en Bart Laurens verkocht.
Bij de eerste stap over de vloer waren Petra en Bart Laurens verkocht. Pauw Media

Verhuisverhalen: ´Mensen groeten je, dat kenden wij niet´

29 maart 2019 om 15:41 Nieuws

VOORTHUIZEN Ze hebben hun roots in Rotterdam. Daarna woonden ze ruim 20 jaar in Amersfoort. Maar echt thuiskomen, doen ze in hun heerlijke semibungalow aan de Margrietlaan in Voorthuizen. Petra (53) en Bart (52) Laurens wonen er pas twee jaar, maar weten nu al dat ze hier niet meer weg willen.

Linda van Maanen

Het stel had in 2017 een oriëntatiejaar. ,,We waren vooral op zoek naar rust, ruimte, groen, een grote tuin voor onze twee honden, een kantoor aan huis, een grote keuken én een garage voor onze oldtimer. Het liefst centraal in het land omdat onze klanten daar ook zitten. Een heel lijstje dus. Dit huis kwam onder meer ook naar voren, maar de foto's gaven geen duidelijk beeld. We hebben het bezocht en direct toen we de állereerste voet over de vloer zetten, waren we verkocht. Daarbij viel het wijkje zelf, die royale hal, de ruimte buiten en het naastgelegen bos ook erg in de smaak. Via Drieklomp Makelaars hebben we het vervolgens gekocht. De samenwerking met Dick van Putten is erg prettig verlopen. Je merkte dat hij dit huis kende, dat is fijn", blikt het echtpaar Laurens terug.

MENSEN GROETEN Ze wonen er nu twee jaar en zouden Voorthuizen niet meer willen verlaten. ,,Hier loop je in 10 minuten naar het centrum, dat was in Amersfoort wel anders. De mensen zijn erg gemoedelijk en behulpzaam. Ze groeten je ook, dat kenden wij helemaal niet. Ja, wij voelden ons erg snel thuis. En dan de ondernemers! We hebben zúlke goede ervaringen met de service. Onze visie is dan ook om zoveel mogelijk uit het dorp zelf te halen. Verder is het dorp echt gezellig. Er is bijna elk weekend wel wat te doen. Zelfs vrienden van ver komen hierheen vanwege alle evenementen."

De woning uit 1979 heeft dan ook plek genoeg om logés en hun kinderen te laten slapen. Er zijn twee badkamers en verschillende slaapkamers. Er is een apart kantoor, een tv-ruimte en een walk-in closet. Petra en Bart hebben natuurlijk wel het een en ander moeten doen om de bungalow - op een perceel van 1.099 m2 - naar hun zin te maken. ,,We hebben niet echt dingen hoeven te slopen, maar wel alles geschilderd, kasten op maat laten maken en een hele nieuwe keuken geplaatst, want die was zeker niet onze smaak."

ZONNEPANELEN En voor Petra is een keuken belangrijk, want ze is dol op koken. Ook zijn er maar liefst 23 zonnepanelen geplaatst op hun platte dak en is de vloer beneden compleet geïsoleerd. Op de planning staan nog de twee badkamers, bijkeuken én een groot deel van de tuin. ,,We hebben buiten al een stuk gedaan, want er was zo'n zes jaar achterstand aan snoeiwerk. Er is ook al een schutting geplaatst en twee enorme coniferen zijn gerooid."
INSPIRATIE Petra haalt veel inspiratie voor hun interieur van Pinterest. ,,Ik maak dan een moodboard en ga op zoek naar spullen. Ik houd wel van een stoere stijl. Dat zie je wel aan die beton-ciré muur en onze robuuste bank. Nu heb ik mijn zinnen gezet op een oude linnenkast bijvoorbeeld", vertelt ze. Het schilderij met negen gezichten 'Het klein gesprek' - een origineel familiestuk van de familie Laurens - is een kleurrijke eyecatcher. En de bijzondere wand in de keuken geeft het huis 'n creatieve touch. ,,Daarin konden wij onze creativiteit goed kwijt en dat past ook bij ons werk", besluit het stel dat samen aan huis een communicatiebureau voor de vastgoedmarkt runt.

Aangeboden door: Drieklomp Makelaars

De sfeervolle woonkamer.
De woning aan de Margrietlaan.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie