Afbeelding
Erik van't Land

ODIK kampioen en promoveert naar hoofdklasse

24 maart 2019 om 04:04 Sport/sport

BARNEVELD ODIK heeft een unieke prestatie geleverd met de titel in de overgangsklasse. Een magistrale Ivo Bronts leidde de Barnevelders langs naaste belager GKV: 30-25. ODIK promoveert door de titel voor het eerst naar de hoofdklasse.

Door het Super Helden Festival moest ODIK de vertrouwde Veluwehal inruilen voor de Oosterboshal, maar dat kwam de sfeer ten goede. The ODIK Fanatics (TOF) zorgde voor een ambiance die je bij een kampioenswedstrijd mag verwachten.

De spelers van ODIK reageerden met het best mogelijke antwoord op het enthousiaste publiek - waaronder burgemeester Asje van Dijk - door flitsend van start te gaan.

Bronts zette de thuisploeg direct op een comfortabele voorsprong; alles wat de 26-jarige Bronts in de eerste helft aanraakte, veranderde in goud. Hij had negen treffers op zijn naam staan bij rust (20-12). Invaller Milko van Golberdinge zorgde na een vroege wissel voor meer controle in het andere vak.

De tweede helft leek zodoende een formaliteit te worden; de titel kon ODIK niet meer ontgaan. Dat gevoel heerste al een week lang, nadat GKV onderuit was gegaan bij OVVO en het verschil tussen de twee topteams al tot vier punten was opgelopen.

PUBLIEK De bezoekers uit Gorinchem drongen enigszins aan, maar ODIK had bijna overal een antwoord op. TOF bleef het publiek opzwepen en vlak voor tijd zette Bronts na zijn publiekswissel vanaf de bank zelf'wij zijn kampioen' in, wat vervolgens door de Oosterbos galmde.

Na het laatste fluitsignaal was er geen explosie van vreugde, voordat het feest op gang kwam. ,,We wisten dat we het gingen doen én iedereen is een beetje perplex'', verklaart een bedeesde Hugo van Woudenberg, die ODIK naar een tweede titel op rij in de zaal heeft geleid en op koers ligt voor dezelfde prestatie op het veld. ,,Het is prachtig, maar het voelt ook onrealistisch, want wij horen als 'klein clubje' niet in de hoofdklasse - het één-na-hoogste niveau - thuis.''

Doelpunten: Ivo Bronts 10, Luuk van de Kuilen 8, Anke Hopman 3, Else de Vries 3, Milko van Golberdinge 2, Gilbert Punt 2, Willianne Davelaar 1, Brandien van de Fliert 1.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie