Ongelukkige nederlaag VVOP tegen AVW '66

23 maart 2019 om 21:53 Sport/sport

VOORTHUIZEN VVOP had tot de 90e minuut uitzicht op een punt. Een benutte penalty bezorgde een op dat moment met tien man spelend AVW toch nog de overwinning.

VVOP begon goed en kwam in de 7e minuut op voorsprong. Een vrije trap van Jeffrey Davelaar kwam via Niek Bos en Mathijs van Dusschoten bij Jos van Milligen, die vallend raak kopte; 1-0. Drie minuten later had VVOP de voorsprong moeten verdubbelen. Daquillio Degama werd in een solo gevloerd en de bal ging op de stip. Jos van Milligen schoot de strafschop echter naast.

Een minuut later was de tegenvaller nog groter, want AVW maakte gelijk. Robin van Otegem kopte via de paal raak; 1-1. Het duurde even, maar VVOP wist zich te herpakken en kwam in de 34e minuut opnieuw op voorsprong. Op een voorzet van Jos van Milligen schoot Mathijs van Dusschoten de bal achter doelman Joep Smulders; 2-1.

Na de rust kwam AVW in de 60e minuut weer op gelijke hoogte; 2-2. Beide ploegen kregen vervolgens kansen, maar wisten ze niet te benutten. Kort voor tijd kreeg Michael Teunissen rood na een overtreding op de doorgebroken Daquillio Degama. De tijd was te kort om te profiteren. Tot overmaat van ramp kreeg AVW in de 90e minuut een penalty, waaruit Martijn Derksen het winnende doelpunt scoorde; 2-3.

"We hebben goed gevoetbald en alles gegeven. Helaas zijn we niet beloond. Zo spelend gaan we echt nog punten pakken", hield trainer John Martens na afloop de hoop er bij zijn ploeg in.