Terschuurse Boys neemt revanche op Hoevelaken

23 maart 2019 om 21:49 Sport/sport

TERSCHUUR Een sterker Terschuurse Boys nam in de derby tegen Hoevelaken verdiend met 1-0 revanche voor de in Hoevelaken geleden 2-1 nederlaag.

In de eerste minuut had Joery van den Hoeven de kans om Hoevelaken op voorsprong te zetten, maar doelman Ceriel van Veldhuizen wist dat met een goede redding te voorkomen. Terschuurse Boys was daarna de bovenliggende partij. In de 13e minuut schoot Tomas Vaarkamp na een goede actie van Ronald Bouwman op de paal. Hoewel Terschuurse Boys sterker bleef, duurde het tot de 30e minuut voor er weer mogelijkheden werden gecreëerd. Doelman Sjoerd Kloppenburg moest tweemaal in actie komen op schoten van Jeffrey van Belkum en Tomas Vaarkamp. Twee minuten later kreeg de opgerukte Gerwin Berkhof de kans Terschuurse Boys op voorsprong te schieten, maar hij strandde op de doelman.

Vanaf de aftrap na de hervatting kwam Terschuurse Boys op voorsprong. Op een voorzet van Roy van de Veen schoot Tomas Vaarkamp onhoudbaar in; 1-0. Terschuurse Boys bleef sterker, maar in de 57e minuut was Jordi Vonder dicht bij de gelijkmaker. In eendrachtige samenwerking wisten Jaap van de Weerd en Ceriel van Veldhuizen een doelpunt te voorkomen. Nadat Ronald Bouwman in de 71e minuut in kansrijke positie op de keeper had geschoten, viel in de 85e minuut bijna de gelijkmaker. Een schot van Pattrick Kloppenburg belandde via de lat in handen van Ceriel van Veldhuizen.