Lunteren viert feest 0-3.
Lunteren viert feest 0-3. Theo Beumer

Lunteren sterkste in derby bij Blauw Geel'55

23 maart 2019 om 19:55 Sport/sport

EDE Lunteren boekte in de tweede klasse G een verdiende 0-3 zege bij Blauw Geel'55. De zege was aanvankelijk wat ingetogen gevierd. Zeker door tweevoudig doelpuntenmaker Jeffrey Pater.

Eip Janssen

,,Het is een wat dubbel gevoel. De eerste zege in dit kalenderjaar 2019. Ook een revanche voor de eerdere kansloze 0-2 nederlaag tegen Blauw Geel '55. Maar mijn en onze gedachten gaan op dit moment sterk uit naar onze assistent-trainer Maarten Boekenogen. Hij is geopereerd en dat is niet verlopen zoals wij allen hadden gehoopt. Misschien dat hij later dit weekeinde onze vreugde (foto 2) kan delen. Speciaal voor hem gemaakt", opent de 21-jarige speler.

BELANG Beide ploegen beseften het belang van deze wedstrijd. In de tweede klasse waarin elk punt gekoesterd wordt tellen winstpartijen bijna dubbel. ,,Bij winst waren we over Lunteren heen gegaan. Behoudens de eerste tien tot vijftien minuten was Lunteren de bovenliggende partij. De doelpunten werden zo gemakkelijk weggegeven. Natuurlijk had Kamal (Bendadi, Red) ons op 1-0 moeten zetten. Maar het blijft mensenwerk", baalde Blauw Geel '55 verdediger Marcel van Bruksvoort na afloop.

Hij doelde op de twaalfde minuut waarin een prachtige Blauw Geel aanval eindigde bij de spits. De eerder zo trefzekere Bendadi zag zijn halfzachte inzet gestopt door Lunteren doelman Brian Bakkenes.

,,Toen dacht ik wel even dat dat fout zou gaan. Maar daarna hebben wij het initiatief gepakt", oordeelde Jeffrey Pater.

Het duel kantelde volledig in Lunters voordeel. De objectieve supporter zag een duel waarin Lunteren tactisch als team opereerde. En een thuisclub waar allerlei eilandjes opereerden zonder een geheel te vormen.

In de zesentwintigste minuut scoorde Jeffrey Pater uit het niets de zeker niet onverdiende 0-1. ,,Het was een klutssituatie, en het enige wat ik dacht was schieten. De bal hobbelde aan iedereen voorbij", glimlachte de Lunteraan.

WEER PATER Ook bij de 0-2 was Pater de speler die de trekker overhaalde. Een intelligente actie aan de linkerzijde opgezet door de sterk spelende Thom Rijnders, werd verzilverd. ,,Ik trok met mijn man (Thom Rijnders) weg uit het centrum. Ik kon de voorzet net niet blokken. Maar mijn plek werd onvoldoende overgenomen en Lunteren kon simpel scoren", baalde de Blauw Geel verdediger Van Bruksvoort.

Blauw Geel ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Lunteren kwam even onder druk te staan, maar Tom Cozijnsen haalde een bal van Jeroen Berkhof uit het verlaten doel. Ook doelman Bakkenes trad bij een schot van Marcel van Bruksvoort prima op. De Blauw Geel speler was er mede debet aan dat een Edes doelpunt werd afgekeurd. ,,Ik probeerde op een voorzet van Simon Kooiman in te spelen. Het afzetten met de armen werd door de scheidsrechter gezien. Natuurlijk denk je achteraf had even gewacht op de uitwerking van de bal. Maar achteraf is alles veel gemakkelijker", ging de teleurgestelde Van Bruksvoort verder.

Beide ploegen brachten na rust een invaller. Bij Blauw Geel '55 werd de eerder van vakantie teruggekomen Jos Bolks ingebracht. Bij Lunteren het pas vijftienjarige talent Wesley Theuns. Een speler waarvan Lunteren veel plezier kan beleven. En dat niet alleen omdat hij in de vijfenzeventigste minuut voor de bevrijdende 0-3 zorgde.

,,Wij gingen na een uur een op een spelen. Of je nu met 0-3 verliest maakt weinig uit. Er moeten risico's worden genomen. Maar dan moet je er wel als team ingaan. En dat heb ik gemist", ging Marcel van Bruksvoort verder.

SCHEIDSRECHTER Beide ploegen kregen wel kleine kansjes. Bij de thuisclub zette aanvoerder Jeroen Berkhof vanaf een meter of tien te weinig kracht om de Lunteren doelman te verontrusten. ,,Ik kreeg bij een uitbraak over vier of vijf schijven nog een geweldige kans. Maar ik gunde mezelf net even te weinig tijd", analyseerde tweevoudig doelpuntenmaker Jeffrey Pater.

Beide spelers hadden complimenten voor de soeverein en correct fluiten scheidsrechter Stijn Heusschen uit Nijmegen. Hij had in deze sportieve felle maar kwalitatief matige wedstrijd geen kaarten nodig, om de baas te zijn. Ook het toepassen van de voordeelregel of achteraf ingrijpen kwam de snelheid ten goede.

BOEKENOGEN ,,De punten zijn binnen. Dat is het sportieve aspect. Als ploeg hadden we maar een opdracht en dat was Maarten Boekenogen een hart onder de riem stekken. Dat is gelukt en nu maar hopen dat hij er snel van kan genieten", besloot de rustige Jeffrey Pater.

,,Ik ben ziek van deze nederlaag. Vanavond een feestje in Schijndel. Ik probeer alles van me af te zetten. Maar of dat lukt? Over deze wedstrijd moet worden nagepraat, maar eerst laten bezinken", besloot Marcel van Bruksvoort gedecideerd.

Lunteren stijgt op de ranglijst naar de met FC Horst gedeelde zesde plaats. Op doelsaldo is Lunteren zevende. Blauw Geel '55 vinden we terug op de elfde plaats. De ploeg heeft net als VSCO '61 23 punten, maar een minder doelsaldo (-2).

Zaterdag speelt Lunteren bij VRC (Veenendaal), terwijl Blauw Geel '55 hekkensluiter ESC (Elburg) ontvangt.

Lunteren selectie en staf denkt aan Maarten Boekenogen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie