Afbeelding
Theo Beumer

Advendo'57 vergeet door te bijten

23 maart 2019 om 20:23 Sport/sport

EDERVEEN Wie de uitslag van 1-4 leest tussen lage middenmoter Advendo'57 en titelkandidaat Batavia'90, zal denken dat het een gemakkelijke middag is geweest voor de bezoekers. Toch waren er zeker kansen op minimaal een bonuspunt voor de Ederveners, die vergaten door te bijten.

Wim van Kessel

Het beste voorbeeld was een minuut of twintig voor tijd. Advendo kreeg bij een 1-2 tussenstand een strafschop. De overtreding op Jaap van Doorn was een goedmakertje van arbiter John van Maanen, die 'man of the match' werd. Rik Kelderman, koploper bij het latje trap klassement, schoot over.

,,Een 2-2 stand zou op dat moment de juiste verhouding hebben weer gegeven'', vond ook Nico van Roekel. ,,Dan had er wellicht een bonuspunt ingezeten.'' Het zou ook een beloning zijn geweest voor een goed spelend Advendo, tegen een opponent met veel individuele klasse.

,,Dat straalde er ook vanaf'', aldus Van Roekel. ,,Die nummers 9 en 10 (Joy Schoonhoven en Mohammed Hammouchi) zijn echt goed.'' Toch was het Advendo wat aan de leiding kwam. Een voorzet van Marien van Roekel, die ook een sterke wedstrijd speelde, werd bij de tweede paal ingekopt door Martijn van den Dikkenberg.

ELF Batavia, getraind door oud prof Michel van Oostrum, had het initiatief. Het kreeg haar kansjes. Advendo, waar precies nog elf spelers van de eerste selectie beschikbaar waren, speelde naar vermogen. Net toen het wat controle kreeg, en de gasten steeds meer gingen mopperen, viel de gelijkmaker. Arbiter Van Maanen had als enige van de toeschouwers een handsbal gezien, waar Jaap van Doorn met zijn kruin de bal corner kopte. Mitchel Bolck aanvaarde het presentje, en mikte raak.

De gasten wisten voor de rust via Jonathan Kooman op voorsprong te komen. ,,Een klasse doelpunt'', vond Van Roekel. Die zag tot zijn geluk een bal van Hammouchi nog tegen de lat komen. Advendo bleef op haart beurt in de omschakeling gevaarlijk via Marien van Roekel. Die bracht Jaap van Doorn in kansrijke stelling. De aanname van de stoppende spits was onvoldoende.

In het tweede bedrijf waren de eerste kansen voor de equipe uit Lelystad. Door goed optreden van Django Donker bleef het spannend. Aan de andere kant kreeg Advendo in de hele wedstrijd zeker vijf vrije trappen op kansrijke positie. Maar het was net niet bij de pogingen van Kelderman en Marien van Roekel. Een slim lobje van Nico van Roekel werd nog net over het doel getikt door Demi Loet-loetoer.

SLOT Maar waar de 2-2 in de lucht hing, werd het duel in het slot gegooid door Wahid Shimeri. Het slotakkoord was voor Kevin Olaria. Dat Van Maanen voor de zoveelste keer iets niet goed zag, namelijk een overtreding op Henk-Jan van de Berkt, was nu van minder belang.

Bij een aanslag op de enkels van Nico van Roekel werd wel gefloten, maar bleef een kaart op zak. Van Roekel na een paar jaar blessureleed lag vaker op de grond. ,,Het was best pittig. Maar ik heb geen angst meer in de duels. Ik was dan wel vanaf dit seizoen op zich blessurevrij, maar voordat je echt weer de vorm terug hebt, duurt toch een flink aantal maanden.''

De kersverse vader van zoon Mees, is geen man die de ranglijst uit zijn hoofd kent. ,,Staan wij vier punten voor op een PD plaats? Ik vind dat wij een te goede ploeg hebben om te degraderen. Het zit de laatste weken tegen. Volgens mij hebben wij ook niet een keer in de beoogde opstelling kunnen spelen. Maar had Otterlo een paar jaar geleden ook niet een goede ploeg, en degradeerde toch? Wij moeten zeker nog de nodige punten pakken. Vandaag speelden wij zeker niet slecht. Dat niveau moeten we zien vast te houden.'' Alleen is het zaak dan wel door te bijten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie